ΚΟΣΜΟΣ

Κολοράντο: Τρεις νεκροί από εισβολή ενόπλου σε κλινική αμβλώσεων

Κολοράντο: Τρεις νεκροί από εισβολή ενόπλου σε κλινική αμβλώσεων

Τρόμος σε κλινική οικογενειακού προγραμματισμούστο Κολοράντο Σπρινγκς των Ηνωμένων Πολιτειών,από την εισβολή ενός ενόπλου, ο οποίος επί πέντε ώρες αντάλλασσε πυροβολισμούς με την αστυνομία.

Ο δράστης εισέβαλε στην κλινική, η οποία πραγματοποιεί και αμβλώσεις, κρατώντας μια καραμπίνα κι άνοιξε πυρ, σε μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δύο πολίτες κι έναν αστυνομικό ενώ τραυμάτισε περισσότερους από δέκα ανθρώπους.

Τελικά, παραδόθηκε μέσα στο κτήριο, πέντε ώρες αφού ξεκίνησε την επίθεσή του.

Οι πληροφορίες για τα θύματα ήταν αρχικά συγκεχυμένες, με την αστυνομία, μια ώρα μετά το τέλος της επιχείρησης να επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκαν δύο πολίτες κι ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άντρας που φορούσε λευκό μπλουζάκι, οδηγήθηκε με χειροπέδες σε περιπολικό την ώρα που οι αρχές αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν ακόμα την ταυτότητα του δράστη αλλά πιστεύουν ότι έδρασε μόνος του.

Η επίθεση έλαβε χώρα στις 11.38 το πρωί (τοπική ώρα), σε μια συνηθισμένη ημέρα. Αρκετοί από τους εργαζόμενους στην κλινική κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από το κτήριο καθώς ακολούθησαν το πρωτόκολλο ασφαλείας και κρύφτηκαν σε ειδικούς χώρους που έχουν οριστεί για τέτοιες περιπτώσεις.

(Φωτογραφία: theguardian.com)

Σχετικές ειδήσεις