ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνικό Αποκάλυψης: Εκατοντάδες φάλαινες ξεβράστηκαν μυστηριωδώς στις ακτές της Χιλής

Σκηνικό Αποκάλυψης: Εκατοντάδες φάλαινες ξεβράστηκαν μυστηριωδώς στις ακτές της Χιλής

Η άλλοτε ήσυχη ακτογραμμή της Χιλής έχει μετατραπεί από το καλοκαίρι στο μεγαλύτερο ομαδικό τάφο απειλούμενων φαλαινών.

Περισσότερες από 300 φάλαινες ξεβράστηκαν στις ακτές τις Χιλής και σύμφωνα με τους βιολόγους που βρίσκονται στην περιοχή ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχουν ερευνήσει τις δυσπρόσιτες ακτές στη νότια Παταγονία.

falaines2

Από τον Ιούνιο, όταν η επιστημονική αποστολή εντόπισε για πρώτη φορά ένα κουφάρι από απειλούμενο είδος φάλαινας, μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 337 νεκρές φάλαινες, διασκορπισμένες στις ακτές της Χιλής.

Ωστόσο, πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο των θηλαστικών, καθώς τα κουφάρια τους βρέθηκαν χωρίς κανένα σημάδι που να υποδηλώνει την αιτία θανάτου.

falaines3

Ο βιολόγος Vreni Haussermann που έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης παρατήρησης νότια της Παταγονίας, δήλωσε ότι είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους ομαδικούς τάφους φαλαινών που έχουν ποτέ καταγραφεί, κάνοντας λόγο για σκηνικό «αποκάλυψης» .

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σίγουρα θα υπάρχουν πολλά ακόμα κουφάρια που δεν έχουν εντοπιστεί, ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει καμία πιθανή εξήγηση για το θάνατο των τεράστιων θηλαστικών.

Σχετικές ειδήσεις