ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σπάνια επίσκεψη του προέδρου Άσαντ σε εκκλησία (vid)

Συρία: Σπάνια επίσκεψη του προέδρου Άσαντ σε εκκλησία (vid)

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ παρακολούθησε τις πρόβες μιας εκκλησιαστικής χορωδίας ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ παρακολούθησε τις πρόβες μιας εκκλησιαστικής χορωδίας σε έναν ιερό ναό που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το Τζομπάρ, μια συνοικία που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα, η οποία πλήττεται εδώ και μήνες από τους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Στις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο διακρίνονται ο Άσαντ και η σύζυγός του Άσμα ενώ επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της νύχτας τον καθεδρικό ναό της Παναγίας της Δαμασκού, όπου ο Σύρος πρόεδρος συνομίλησε με τα μέλη της χορωδίας.

Κατόπιν κάθισε κοντά στην Αγία Τράπεζα και παρακολούθησε ένα ρεσιτάλ από χριστουγεννιάτικους ύμνους. Ο περίβολος της εκκλησίας επλήγη από όλμους χθες Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Ο Άσαντ παρουσιάζει τον εαυτό του, στις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις που έχει δώσει σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, ως έναν προστάτη των μειονοτήτων της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι η διακυβέρνησή του αποτελεί ένα παράδειγμα της θρησκευτικής ανεκτικότητας σε μια χώρα που απειλείται από τις ισλαμιστικές οργανώσεις.

Σχετικές ειδήσεις