ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επικίνδυνη «τρύπα» στις υπηρεσίες μετανάστευσης

ΗΠΑ: Επικίνδυνη «τρύπα» στις υπηρεσίες μετανάστευσης

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο βουλευτής των Ρεπουμπλικανικών Μπομπ Γκουντλέιτ για το σύστημα δημόσιας ασφάλειας των ΗΠΑ με αφορμή έρευνά του για το ζευγάρι που εκτέλεσε, αρχές Δεκεμβρίου, 14 ανθρώπους στην Καλιφόρνια.

Οι υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους καθώς εξέδωσαν βίζα στην Τασφίν Μαλίκ η οποία, μαζί με τον σύζυγό της, σκότωσαν 14 ανθρώπους στις αρχές Δεκεμβρίου στην Καλιφόρνια, κατήγγειλε στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Αφού επανεξετάσαμε τον φάκελο μετανάστευσης της Τασφίν Μαλίκ, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών μετανάστευσης δεν αξιολόγησαν ενδελεχώς το αίτημα χορήγησης βίζας», ανέφερε ο βουλευτής Μπομπ Γκουντλέιτ σε δελτίο τύπου.

Ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να εξετάσει τον φάκελο με την ιδιότητα του πρόεδρου της επιτροπής αρμόδιας για θέματα Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο φάκελος δεν εμπεριείχε επαρκείς αποδείξεις ότι η Τασφίν Μαλίκ, μία Πακιστανή υπήκοος και ο Σάγεντ Φαρούκ, ένας Αμερικανός πολίτης, γνωρίζονταν προσωπικά πριν από την έκδοση της βίζας K1 στη νεαρή γυναίκα.

Για να λάβει κανείς αυτή τη θεώρηση εισόδου- που ονομάζεται βίζα των αρραβωνιασμένων καθώς επιτρέπει την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια σε κάποιο πρόσωπο για να παντρευτεί- είναι απαραίτητο οι μελλόνυμφοι να καταθέσουν αποδείξεις ότι γνωρίζονται προσωπικά.

Σύμφωνα με τον Γκουντλέιτ η βίζα εκδόθηκε χωρίς να έχουν κατατεθεί οι επιπλέον πληροφορίες που είχε ζητήσει ένα υπάλληλος των υπηρεσιών μετανάστευσης.

Όπως υποστηρίζει το στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, οι σφραγίδες των θεωρήσεων εισόδου της Σαουδικής Αραβίας, που παρουσιάστηκαν από το ζευγάρι ως απόδειξη ότι τους είχαν δει μαζί στη Σαουδική Αραβία, δεν ήταν καν ευανάγνωστες και επιπλέον δεν αποτελούν απόδειξη των ισχυρισμών τους.

Ο συντηρητικός βουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν θέλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αξιολογεί καλύτερα τους υποψηφίους για θεώρηση εισόδου και να υποσχεθεί την κατάθεση μιας πρότασης νόμου «προκειμένου να προστατεύονται καλύτερα οι Αμερικανοί πολίτες και η χώρα μας».

Σχετικές ειδήσεις