ΚΟΣΜΟΣ

Ο 6χρονος που δεν έχει γιορτάσει ποτέ Χριστούγεννα στο σπίτι του – Μία συγκλονιστική ιστορία

Ο 6χρονος που δεν έχει γιορτάσει ποτέ Χριστούγεννα στο σπίτι του – Μία συγκλονιστική ιστορία

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η συγκλονιστική ιστορία ενός 6χρονου αγοριού, ο οποίος δεν έχει περάσει ποτέ τις γιορτές των Χριστουγέννων στο σπίτι του!

Ο λόγος για τον Jakub Steczkiewicz από τη Βρετανία, ένα μικρό παιδί η μοίρα του οποίου έμελλε να παίξει ένα άσχημο παιχνίδι.

Ο μικρός Jakub καθώς πάσχει από τη νόσο Hirschprung, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης οργάνων.

Ποιο είναι το δώρο που ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη; Να περάσει τη γιορτινή ημέρα μακριά από το νοσοκομείο.

Η 27χρονη μητέρα του Edyta λέει πως είναι ευγνώμων και μόνο που ο γιος της ζει. «Όταν ο Jakub ήταν περίπου τριών ετών μπήκε στη λίστα για πολυοργανική μεταμόσχευση. Πριν αυτή γίνει είχε μπει στο νοσοκομείο πάρα πολλές φορές. Αρχικά μετά τη μεταμόσχευση ήταν καλά και ύστερα από 20 εβδομάδες ήρθε σπίτι αλλά λίγες μέρες μετά χρειάστηκε να μπει και πάλι», περιγράφει.

paidi4

«Από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο ήταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μετά χρειάστηκε να μπει και πάλι στη λίστα. Ήταν δύσκολη απόφαση για μας, ξέραμε πως χρειαζόταν τη μεταμόσχευση για να ζήσει αλλά τον έκανε τόσο άρρωστο… Ήταν δύσκολο να δούμε το καλό αποτέλεσμα αλλά χωρίς τη δεύτερη μεταμόσχευση δεν θα τα κατάφερνε».

Μέχρι τη δεύτερη επέμβαση τον Αύγουστο ο Jakub μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο. Μετά έμεινε τρεις μέρες στη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε άλλο θάλαμο.

«Έχουμε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στο νοσοκομείο. Είναι φρικτό να βλέπεις το παιδί σου θλιμμένο, να πονά και να θέλει τόσο πολύ να πάει σπίτι. Ο Jakub δεν μιλούσε, ένιωθε σαν φυλακισμένος».
Η μόνη ευχή του Jakub για τα Χριστούγεννα είναι να είναι σπίτι του με την οικογένειά του- και η μητέρα του δεν εγκαταλείπει την ελπίδα.

Σχετικές ειδήσεις