ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αιματηρές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ

Τουρκία: Αιματηρές επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ

Ο τουρκικός στρατός διεξάγει από την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη επιχείρησή του των τελευταίων ετών

Αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί που συνοδεύονταν από εκρήξεις ακούστηκαν στις πόλεις Τσιζρέ και Σιλόπη της επαρχίας Σιρνάκ, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας. Στο Τσιζρέ ένα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού υποχρεώθηκε να προσγειωθεί καθώς μπήκε στο στόχαστρο των μαχητών του PKK, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «89 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν» στο Τσιζρέ, εννέα στη Σιλόπη και άλλοι επτά στο Σουρ, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε εξάλλου ότι δέκα μέλη του PKK σκοτώθηκαν στο Νταργκετζίτ, στη γειτονική επαρχία Μαρντίν.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά στην πόλη Μπιτλίς.

Στο Νουσάιμπιν, επίσης στην επαρχία Μαρντίν, η απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί σε τρεις συνοικίες επεκτάθηκαν σήμερα σε άλλες έντεκα.

Η σύγκρουση «έχει μπει σε μια νέα φάση», εκτίμησε ο Μουράτ Καραγιλάν, ο ασκών την ηγεσία του PKK. «Η σύρραξη εξελίσσεται σε εμφύλιο πόλεμο», είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Σχετικές ειδήσεις