ΚΟΣΜΟΣ

Ανασκόπηση 2015: Οι ειδήσεις της χρονιάς που δεν πιστεύαμε ότι ισχύουν!

Ανασκόπηση 2015: Οι ειδήσεις της χρονιάς που δεν πιστεύαμε ότι ισχύουν!

Δύο ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2015 και ανατρέχουμε στα θέματα που μας εξέπληξαν και μας έκαναν να αναρωτηθούμε... «αυτό συνέβη στα αλήθεια;».

Το Newsbomb.gr γύρισε το χρόνο πίσω και βρήκε όλες τις ειδήσεις που φάνταζαν εξωπραγματικές, αλλά τελικά ήταν πέρα ως πέρα αληθινές!

Επιμέλεια: Νεφέλη Σκαρλίδου – Γιώργος Μαρής

Ιανουάριος

Ταχυδρόμος έλυσε (;) το μυστήριο των πυραμίδων της Αιγύπτου!

puyramides

Τα γυαλιά σε ερευνητές, επιστήμονες και αρχαιολόγους, οι οποίοι εδώ και μερικές εκατοντάδες χρόνια «πονοκεφαλιάζουν» για το πώς στον... Ρα χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, βάλθηκε να φορέσει ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος από τη Γαλλία!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Φεβρουάριος

Συγκλονιστικό βίντεο: Τα κύματα «καταπίνουν» το Blue Star Paros

vlue

Μάχη με τα θηριώδη κύματα έδωσε το οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros στο στενό μεταξύ της Μυκόνου και της Τήνου. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πλοία της ακτοπλοΐας στο Αιγαίο δαμάζουν τα τεράστια κύματα, διατηρώντας ζωντανή τη ναυτική παράδοση στις φουρτουνιασμένες ελληνικές θάλασσες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μάρτιος

Μια τεράστια ελληνική σημαία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (Video)

simaia

Ελληνική σημαία 70 τετραγωνικών μέτρων (7 Χ 10μ.), τη μεγαλύτερη γαλανόλευκη που έχει απλωθεί ποτέ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, πόντισαν τον Μάρτιο στα νερά του κολπίσκου της Αγίας Παρασκευής 19 δύτες, μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, για να τιμήσουν με τον τρόπο τους την Εθνική Επέτειο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ολική έκλειψη ηλίου: Μοναδικές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο (photos)

eklipsi iliou

Η ολική έκλειψη Ηλίου είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, που δικαιολογημένα μονοπωλεί το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου. Στις ώρες που διήρκεσε, πολλοί απήλαυσαν το θέαμα μέσω τηλεσκοπίων ή προσπάθησαν να φωτογραφίσουν τον ηλιακό δίσκο να καλύπτεται από τη σκιά της σελήνης με περισσότερο ή λιγότερο ενδεδειγμένο τρόπο... Η ολική έκλειψη ήταν ορατή για περίπου δυόμιση λεπτά, μόνο από τις Νήσους Φερόες, ανάμεσα στη Βρετανία και την Ισλανδία, και από το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Απρίλιος

Διαδηλώτρια επιτέθηκε στον Μάριο Ντράγκι (photos&video)

ntraki

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Απρίλιο, καθώς δέχθηκε επίθεση από έξαλλη διαδηλώτρια. Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ», φώναξε η νεαρή που ανέβηκε στο πόντιουμ και πέταξε κομφετί στον Ιταλό τραπεζίτη, ο οποίος κοιτούσε εμβρόντητος και εμφανώς φοβισμένος. Λίγο μετά την επίθεση με χαρτοπόλεμο... η φεμινιστική οργάνωση FEMEN ανέλαβε την ευθύνη μέσω Twitter!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μάιος

Πανικός στα Τρίκαλα από... επιπλέοντα 50ευρα στον Ληθαίο (video)

Γνήσια χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ επέπλεαν ένα πρωινό του Μαΐου στα νερά του ποταμού Ληθαίου, που διασχίζει το κέντρο της πόλης των Τρικάλων! Όσοι από τους διερχόμενους, έκπληκτους περαστικούς... πρόλαβαν, έσπευσαν να τα μαζέψουν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα χρήματα έριξε στο ποτάμι ιδιώτης, για άγνωστο λόγο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μεταλλαγμένο προϊστορικό «τέρας» με ρύγχος, μαλλιά και... γούνα εμφανίστηκε στη Ρωσία (photos)

teras


Το κεφάλι τους, προκειμένου να τους «κατέβει» καμιά φαεινή ιδέα, για το τι στο καλό είναι αυτό το μυστηριώδες πλάσμα που ξεβράστηκε σε απομακρυσμένη παραλία της Ρωσίας, ξύνουν όλοι οι θαλάσσιοι βιολόγοι!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ιούνιος

Γεωργία: 8 νεκροί από πλημμύρα και δεκάδες άγρια ζώα στους δρόμους (video)

plimmiers


Μια καταστροφική πλημμύρα στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, το Τμπιλίσι, έριξε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στο ζωολογικό πάρκο της περιοχής, με αποτέλεσμα δεκάδες ζώα να περιπλανιούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους! Ρινόκεροι, λύκοι... μέχρι και λιοντάρια κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

To BBC «πέθανε» την βασίλισσα Ελισάβετ

basilissa

Ένα tweet ήταν αρκετό για να προκληθεί σάλος στην Βρετανία. Συγκεκριμένα, η ρεπόρτερ του BBC Ahmen Khawaja τουίταρε τον Ιούνιο το «θάνατο» της βασίλισσας Ελισάβετ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια παραφιλολογία. Μάλιστα, το παλάτι αναγκάστηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνιζε ότι «Η βασίλισσα Ελισάβετ B' ζει και βασιλεύει»!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ιούλιος

Κωμικός «έλουσε» τον Μπλάτερ με ψεύτικο χρήμα!

mplater


Ο Ζεπ Μπλάτερ παραχώρησε τη Δευτέρα (20/7) συνέντευξη Τύπου (πρώτη μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από τον προεδρικό θώκο) στην οποία έκανε γνωστό πως οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου θα λάβουν χώρα στις 26 Φεβρουαρίου 2015 όμως αυτή είχε ένα απίστευτο απρόοπτο.

Λίγο αφότου ο 79χρονος Ελβετός άρχισε να μιλάει στους ρεπόρτερ, ο Άγγλος κωμικός Νι Νέλσον φρόντισε να διακόψει τη συνέντευξη με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο, πλησιάζοντας τον Μπλάτερ και πετώντας πάνω του ψεύτικα χαρτονομίσματα. Αφορμή για το περιστατικό... φυσικά τα σκάνδαλα της FIFA!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μεξικό: Αυτό είναι το τούνελ που χρησιμοποίησε ο βαρόνος ναρκωτικών για να αποδράσει (photos)

el tsapo


Απέδρασε για δεύτερη φορά από φυλακή υψίστης ασφαλείας ο βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» («Ο Κοντοπίθαρος») Γκουσμάν και διέφυγε μέσω σήραγγας... 1,5 χλμ που οδηγούσε από το κελί του εκτός φυλακής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αύγουστος

Η Βόρεια Κορέα θα έχει τη... δική της ώρα

kim

Μια τρελή ιδέα... φαίνεται ότι είχε ο Κιμ Γιονκ Ουν τον περασμένο Αύγουστο, που... ενθουσίασε τους Βορειοκορεάτες! Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αποφάσισε ότι η πιο σωστή κίνηση για να γιορτάσει τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της κορεατικής χερσονήσου από την αποικιακή κυριαρχία της Ιαπωνίας, θα ήταν να γυρίσει... την ώρα τριάντα λεπτά πίσω! Κι έτσι έγινε!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Hangry, beer o clock και ένας νεολογισμός με άρωμα Ελλάδας στο νέο λεξικό της Οξφόρδης

grextit


Μπορεί το Grexit να αποσοβήθηκε (για το 2015) παγιώθηκε, ωστόσο, ως έννοια. Γι’αυτό και ένα ενημερωμένο λεξικό που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να το συμπεριλάβει στα λήμματά του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σεπτέμβριος

Η NASA ανακοίνωσε ότι βρήκε τρεχούμενο νερό στον Άρη

nero


Οι φήμες για το τι επρόκειτο να ανακοινώσει η NASA σχετικά με τη μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη στον Άρη οργίαζαν και τελικά επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανακαλύφθηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό στον «Κόκκινο Πλανήτη» και αυτό σημαίνει... ότι η αποίκηση είναι πιο κοντά από ποτέ!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μυστήριο με την φλεγόμενη σφαίρα στον ουρανό της Μπανγκόκ (video)

flegomeni


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά στην Ταϊλάνδη εκείνο το πρωινό του Σεπτεμβρίου, καθώς κάτοικοι της Μπανγκόκ αναρτούσαν εικόνες μιας μυστηριώδους πύρινης σφαίρας να περνά με ταχύτητα στον ουρανό.

Το φαινόμενο έγινε ορατό από πολλές τοποθεσίες στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής. Το πιθανότερο είναι η σφαίρα να ήταν ένας μικρός αστεροειδής... αλλά και ποιος δεν θα ήθελε ακόμα μια ιστορία συνωμοσίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οκτώβριος

ΕΠΟΣ: Τραυματιοφορείς πετάνε παίκτη του Εργοτέλη σαν... τσουβάλι! (video)

rsz 1328718 1024x1024

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στον αγώνα Λάρισα – Εργοτέλης. Οι τραυματιοφορείς του γηπέδου... προσπάθησαν να μεταφέρουν ποδοσφαιριστή των Κρητικών έξω από την πλάγια γραμμή, όμως, κάτι δεν πήγε καλά. Το βίντεο έγινε viral και η φήμη των δύο ανδρών ταξίδεψε μέχρι την Αμερική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Νοέμβριος

Απίστευτο βίντεο: Ανεξήγητη «δύναμη» σηκώνει αυτοκίνητα στον αέρα!

apisteyto

Σάλο, αλλά και ποικίλες γνώμες για το τι στο καλό ήταν αυτό που ανάγκασε από το πουθενά δύο αυτοκίνητα να... πετάξουν, έχει προκαλέσει ένα βίντεο από αυτοκινητόδρομο της Κίνας!

Εξωγήινοι αποφάσισαν να παίξουν με τα μάτια μας; Μυστηριώδεις δυνάμεις των οποίων την ύπαρξη αγνοούσαμε μέχρι τώρα; Ή μήπως κάποιος... έξω από ΄δω εξοργίστηκε και έβγαλε το μένος του (μόνο) πάνω στα δύο οχήματα;

Τελικά δόθηκε εξήγηση... για όλα έφταιγε ένα καλώδιο!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεκέμβριος

Η λέξη της χρονιάς για το λεξικό της Οξφόρδης είναι ένα... emoji

emoji

Η λέξη της χρονιά δεν είναι λέξη! Το emoji (φατσάκι) που «κλαίει από τα γέλια» ανακηρύχθηκε η «λέξη της χρονιάς» από την Oxford Dictionaries. Ο Casper Grathwohl, πρόεδρος του Oxford Dictionaries, εξηγεί πως δεν είναι έκπληξη αυτή η επιλογή, καθώς τα εικονίδια έχουν γεμίσει ένα κενό της επικοινωνίας του 21ου αιώνα, μιας και είναι ευέλικτα, άμεσα και δημιουργούν όμορφο τόνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γαλλία: Επέστρεψαν τα κλοπιμαία και... ευχήθηκαν καλές γιορτές!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων φαίνεται να επηρέασε και τους κλέφτες μιας αποθήκης στις γαλλικές Άλπεις, οι οποίοι επέστρεψαν τα δώρα που έκλεψαν και που προορίζονταν για την αστυνομία. Οι δράστες επέστρεψαν τα πακέτα στους αστυνομικούς και τους ευχήθηκαν καλές γιορτές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικές ειδήσεις