ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός από πυρά της αστυνομίας ο άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι (Vid & Pic)

Νεκρός από πυρά της αστυνομίας ο άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι (Vid & Pic)

Πανικός στο Παρίσι ένα χρόνο μετά το αιματοκύλισμα στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Ένας άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας καθώς προσπάθησε να μπει τρέχοντας κρατώντας μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Παρίσι, περίπου στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με το France 24.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ, (Ο Θεός είναι μεγάλος), ενώ σύμφωνα με το France24 φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών.

Ο άνδρας είχε κάτω από το παλτό του κολλημένη με σελοτέιπ μια θήκη από την οποία εξείχε ένα καλώδιο, όμως δεν περιείχε εκρηκτικά, διευκρίνισε η δικαστική πηγή, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς καθώς βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία κάλεσε του κατοίκους κοντά στο σημείο που συνέβη το περιστατικό, στην Οδό Goutte d'Or, στο 18ο Διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, να κλείσουν τα παράθυρά τους και να μείνουν μακριά από τα μπαλκόνια τους.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απέτισε φόρο τιμής στους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν σε ώρα καθήκοντος, αλλά και σε εκείνους που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

police
paris

Σχετικές ειδήσεις