ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν - Δεκάδες νεκροί (Vids)

Επίθεση σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν - Δεκάδες νεκροί (Vids)

Επίθεση σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι και να τραυματισθούν περίπου 40. Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Guardian ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν το κτίριο.

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε πως η αστυνομία πιστεύει ότι οι περισσότεροι φοιτητές έχουν διασωθεί.

Νωρίτερα, δύο εκρήξεις είχαν ακουσθεί μέσα στο πανεπιστήμιο της Bacha Khan στην επαρχία Charsada όπου άγνωστος αριθμός ενόπλων είχαν εισβάλλει.

Τέσσερις από τους ενόπλους που εισέβαλαν σε πανεπιστημιούπολη στο βορειοδυτικό Πακιστάν σκοτώθηκαν, δήλωσε η αστυνομία, όμως άλλοι επιτιθέμενοι βρίσκονται στον δεύτερο και τρίτο όροφο των κτιρίων της πανεπιστημιούπολης και οι πυροβολισμοί συνεχίζονται.

Αστυνομικός δήλωσε σε δημοσιογράφο της βρετανικής Guadian, ότι οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύτηκαν την πυκνή ομίχλη που περιέβαλε το πανεπιστήμιο για να εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη μέσω παρακείμενου αγροκτήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο αστυνομικό, φεστιβάλ ποίησης των Παστούν με περίπου 600 καλεσμενους βρισκόταν σε εξέλιξη τη στιγμή της επίθεσης εντός του Πανεπιστήμιου, παρουσία πολλών ποιητών και συγγραφέων. Στο πανεπιστήμιο φοιτούν περισσότεροι από 3.000 φοιτητές.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν

«Οι καμικάζι μας διέπραξαν την επίθεση κατά του πανεπιστημίου του Μπάτσα Χαν σήμερα», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία ένας διοικητής των Ταλιμπάν, ο Ουμρ Μανσούρ.

Ο ίδιος ανήκει στην πτέρυγα Τεχρίκ-Ι-Ταλιμπάν Πακιστάν του Χακιμουλάχ Μεχσούντ, που φέρει το όνομα ενός διοικητή των Ταλιμπάν ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2013.

«Η επίθεση στο πανεπιστήμιο εξαπολύθηκε σε αντίποινα για την επιχείρηση Ζαρμπ-ι-Αζμπ», μια ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξάγει αυτήν την περίοδο ο στρατός στις ζώνες στις οποίες ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος απείλησε και με άλλες επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι η ασφάλεια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πακιστάν ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένη μετά την επίθεση του Δεκεμβρίου το 2014 σε δημόσιο στρατιωτικό σχολείο στην Πεσαβάρ, που άφησε περισσότερους από 130 μαθητές νεκρούς.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης στη gallery του Newsbomb.gr

image copy

Σχετικές ειδήσεις