ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ήρωας καθηγητής θυσιάστηκε για τους μαθητές του (pic+vid)

Πακιστάν: Ήρωας καθηγητής θυσιάστηκε για τους μαθητές του (pic+vid)

Φοιτητές και συνάδελφοι απέτισαν φόρο τιμής σε έναν νεαρό εκπαιδευτικό, που σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τους σπουδαστές από τις σφαίρες των τρομοκρατών.

Ο Σίεντ Χάμιντ Χουσάιν, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας στο πανεπιστήμιο Μπάτσα Χαν, ηλικίας 32 ετών άρχισε να πυροβολεί με ένα όπλο τους τρομοκράτες με στόχο να βοηθήσει τους φοιτητές να διαφύγουν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

pp

Ένας φοιτητής γεωλογίας, ο Ζάχουρ Άχμεντ, περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Χουσάιν τον προστάτευσε.

«Βγήκαμε έξω, ωστόσο ο καθηγητής μας της Χημείας μας εμπόδισε (να φύγουμε) και μας συμβούλευσε να γυρίσουμε πίσω, στο εσωτερικό του κτιρίου».

«Κρατούσε ένα πιστόλι στο χέρι, είδα μια σφαίρα να τον χτυπά, δύο τρομοκράτες πυροβολούσαν προς κάθε κατεύθυνση» είπε.

«Τον πυροβολούσαν ενώ βρίσκονταν από πάνω του εξ επαφής» περιέγραψε ένας άλλος φοιτητής, ο Μουχάμαντ Νταούντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σίεντ Χάμιντ Χουσάιν, πατέρας 2 μικρών παιδιών, ήταν ένας «πραγματικός τζέντλεμαν και ένας αξιοσέβαστος καθηγητής».

Ο πρόεδρος Μαμνούν Χουσάιν επιβεβαίωσε τον θάνατο του καθηγητή εκφράζοντας την οδύνη του και αποστέλλοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Οι εκπαιδευτικοί στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν έχουν την άδεια των αρχών να οπλοφορούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος μετά το μακελειό πριν από ένα χρόνο σε ένα σχολείο στην Πεσάβαρ που διέπραξε μια ομάδα Ταλιμπάν.

Νωρίτερα τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην επίθεση εναντίον ενός πανεπιστημίου στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε πολύ σύντομα μια παράταξη των Ταλιμπάν, προκαλώντας σοκ στη χώρα, έναν χρόνο μετά το μακελειό σε ένα σχολείο στην ίδια περιοχή όπου 134 μαθητές έχασαν την ζωή τους.

Σχετικές ειδήσεις