ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο Καμερούν

Επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο Καμερούν

Επίθεση 4 καμικάζι σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Μπόντο στο Βόρειο Καμερούν πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (25/1/2016), σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι σε αγορά ενός χωριού στην επαρχία του Απώτατου Βορρά του Καμερούν, μια από τις πιο πολυαίμακτες ενέργειες στην περιοχή, την οποία στοχοθετούν συχνά οι νιγηριανοί ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Οι επιθέσεις, από τις πιο πολύνεκρες που έχουν πλήξει το Καμερούν από την έναρξη της δράσης των ισλαμιστών στο έδαφος της χώρας το 2013, είχαν στόχο την αγορά της κοινότητας Μπόντο, κοντά στα σύνορα και στα προπύργια της Μπόκο Χαράμ —η οποία έχει ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)— στο νιγηριανό έδαφος.

Αφότου οι νιγηριανοί ισλαμιστές άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις στο έδαφος του Καμερούν το 2013 περίπου 1.200 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 67 στρατιωτικών και τριών αστυνομικών, έχουν σκοτωθεί στην επαρχία του Απώτατου Βορρά του Καμερούν, σύμφωνα με έναν απολογισμό που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις αρχές του Ιανουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικοινωνιών Ίσα Τσιρόμα Μπακάρι.

Σχετικές ειδήσεις