ΚΟΣΜΟΣ

Διάσωση χιλιάδων προσφύγων ανοικτά της Λιβύης - 44.000 έφθασαν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Διάσωση χιλιάδων προσφύγων ανοικτά της Λιβύης - 44.000 έφθασαν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα

Τη διάσωση 1.271 προσφύγων, που επέβαιναν σε οκτώ φουσκωτά και ένα αλιευτικό σκάφος, ανοικτά της Λιβύης, συντόνισε σήμερα (16/1) το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, από την Παρασκευή διασώθηκαν 2.500 πρόσφυγες στην ίδια περιοχή, καθώς ούτε η επιδείνωση του καιρού, ούτε οι εντάσεις στην Ευρώπη μοιάζουν να οδηγούν στη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Πλοία του ιταλικού Λιμενικού Σώματος και του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ένα πλοίο του σλοβένικου ΠΝ που συμμετέχει στη Στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νότια Κεντρική Μεσόγειο (ή EUNAVFOR Med Επιχείρηση Σοφία) συμμετείχαν στις σημερινές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή ως χθες Δευτέρα διασώθηκαν 1.211 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σε 12 διαφορετικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό του ΟΗΕ πριν από τις επιχειρήσεις διάσωσης αυτές, πάνω από 2.200 μετανάστες είχαν φθάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης φέτος. Το σύνολο για τον Ιανουάριο αναμένεται πάντως να ξεπεράσει τους 3.528 ανθρώπους που είχαν καταγραφεί το 2015, μια χρονιά που συνολικά η Ιταλία υποδέχθηκε πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ταυτόχρονα πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ελλάδα μέσα στον Ιανουάριο…

Σχετικές ειδήσεις