ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις τζιχαντιστών στη Γερμανία – Φόβοι για επικείμενο χτύπημα (video)

Συλλήψεις τζιχαντιστών στη Γερμανία – Φόβοι για επικείμενο χτύπημα (video)

Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα, επιχειρήσεις στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της βόρειας Γερμανίας, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τέσσερις ύποπτους άντρες, για σχέσεις με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και για ενδεχόμενη προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άντρες και μία γυναίκα, σε εφαρμογή ενταλμάτων και για άλλα αδικήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στο επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχαν και οι ειδικές δυνάμεις, βρέθηκαν τέσσερα διαμερίσματα και δύο γραφεία στο Βερολίνο, αλλά και διάφορες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, αλλά και στην Κάτω Σαξονία. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, καθώς και σκίτσα.

Τέλος, έναν από τους υπόπτους καταζητούσαν οι αρχές της Αλγερίας, που εκτιμούν ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου.

Ο κύριος ύποπτος, ένας 35χρονος Αλγερινός, βρισκόταν σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Άτεντορν, μια μικρή πόλη σε απόσταση 80 χλμ από την Κολονία (δυτική Γερμανία), σύμφωνα με πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας που ρωτήθηκαν από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ο ένας από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν είχε εκπαιδευθεί στα όπλα στη Συρία, διευκρινίζεται εξάλλου στην ανακοίνωση.

Ο άλλος άνδρας που συνελήφθη, στο Βερολίνο, θεωρείται ύποπτος για πλαστογράφηση εγγράφων.

Στη γερμανική πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα και δύο χώρους εργασίας.

Αστυνομικοί με καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκαν από ένα κτίριο της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ με έναν ύποπτο, το πρόσωπο του οποίου ήταν καλυμμένο με μια πετσέτα, διαπίστωσε φωτογράφος του AFP.

Συνολικά, 450 αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους μέλη των ειδικών δυνάμεων, έλαβαν μέρος στην τεράστια αυτή επιχείρηση.

Σχετικές ειδήσεις