ΚΟΣΜΟΣ

«Θαύμα» στην Ταϊβάν: Δύο άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά 48 ώρες μετά το σεισμό (pics)

«Θαύμα» στην Ταϊβάν: Δύο άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά 48 ώρες μετά το σεισμό (pics)

Μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια πόλη Ταϊνάν της Ταϊβάν την Κυριακή (7/2) και άλλος ένας άνδρας βρέθηκε παγιδευμένος πάνω από 48 ώρες μετά ένα δυνατό σεισμό, είπαν αξιωματούχοι.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 35, με πάνω από 100 άτομα να αγνοούνται ακόμα.

Ο σεισμός έπληξε τη χώρα στις 04:00 τοπικής ώρας το Σάββατο (Παρασκευή, 22:00 ώρα Ελλάδας) στην αρχή του εορτασμού του νέου σεληνιακού έτους.

Σχεδόν όλοι οι νεκροί βρίσκονταν στο 17όροφο κτίριο που κατέρρευσε, ενώ 117 έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι.

Ο Γουάνγκ Τινγκ-γιού, πολιτικός αντιπρόσωπος της περιοχής, είπε σε δημοσιογράφους πως η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή, η Τσάο Γουέι-λινγκ, βρέθηκε κάτω από το πτώμα του άντρα της. Ο γιος τους, 2 ετών, βρέθηκε νεκρός δίπλα τους. Άλλος ένας, ο Λι Τσούνγκ-τιαν, βρέθηκε με πλήρεις τις αισθήσεις του και μιλάει στα συνεργεία διάσωσης, είπε ο αντιπρόσωπος.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του κτιρίου καθώς μέλη οικογενειών στέκονται σοκαρισμένοι περιμένοντας κάποια είδηση για τους δικούς τους.

Gempa bumi

Ο Λιν Τόνγκ-μενγκ είπε ότι περίμενε μήπως μάθει κάτι για τους ανιψιούς του, 11 και 12 χρονών, που βρίσκονται ανάμεσα στους αγνοούμενους.

"Πηγαινοερχόμουν όλη μέρα χθες και σήμερα είμαι πάλι εδώ", είπε. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν είπε σε δήλωσή της ότι 33 από τους 35 νεκρούς προέρχονταν από το ίδιο κτίριο.

Ο πρόεδρος της χώρας Μα Γινγκ-Τζέου καθώς και ο νικητής των προεδρικών εκλογών Τσάι Ίνγκ-γουέν, θα επισκεφθούν την περιοχή τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, είπε χθες το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά και επανέλαβε την προσφορά του Πεκίνου για βοήθεια.

Σχετικές ειδήσεις