ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο της Τουρκίας στη συνάντηση στην ιταλική Βουλή

Μπλόκο της Τουρκίας στη συνάντηση στην ιταλική Βουλή

«Η Τουρκία αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη συνάντηση με την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής, η οποία έπρεπε να μεταβεί στην 'Αγκυρα στις 22 Φεβρουαρίου, εξαιτίας των φιλοκουρδικών θέσεων του αντιπροέδρου της επιτροπής, Εράσμο Παλατσόττο, μέλους του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία» γράφει η ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης Huffington Post.

Η Huffington Post αναφέρεται σε παρέμβαση στο Twitter του Ιταλού δημοσιογράφου Αλμπέρτο Νέγκρι, της οικονομικής εφημερίδας Il Sole 24 Ore, o oποίος αποκάλυψε την πραγματική αιτία της «υποχρεωτικής αυτής αναβολής» της επίσκεψης.

Επισήμως, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής, Φαμπρίτσιο Τσικίτο, είχε δηλώσει ότι η αναβολή οφείλεται στο ότι «για το τουρκικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της χώρας οι επόμενες ημέρες θα είναι βασικής σημασίας, με συμμετοχή στις συνομιλίες του Μονάχου σχετικά με την κατάσταση στην Συρία».

Ο Αλμπέρτο Νέγκρι, όμως, εξήγησε ότι η ξαφνική αυτή αλλαγή στάσης οφείλεται στο ότι ο αντιπρόεδρος της ιταλικής επιτροπής Εράσμο Παλατσόττο, «παρουσίασε πάντα με πολιτισμένο τρόπο τα σοβαρότατα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Κουρδιστάν, σε βάρος της κουρδικής μειονότητας».

Η ηγεσία του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, με επικεφαλής τον Νίκι Βέντολα, ζήτησε να ασχοληθούν αναλυτικά με το θέμα, τόσο το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, όσο και η ιταλική Βουλή.

«Στην Τουρκία, σε ότι αφορά το κουρδικό επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Δεν λένε ούτε μια λέξη για την σύλληψη των δημοσιογράφων. Μπορώ να καταλάβω ότι όλα αυτά δεν αρέσουν στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά όχι στην κυβέρνηση Ρέντσι», δήλωσε ο απευθείας ενδιαφερόμενος, Εράσμο Παλατσόττο.

Σχετικές ειδήσεις