ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο βασανισμό υπέστη ο Τζούλιο Ρετζένι πριν ξεψυχήσει

Άγριο βασανισμό υπέστη ο Τζούλιο Ρετζένι πριν ξεψυχήσει

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Αιγύπτου παρέδωσε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα την έκθεσή της για τα αίτια θανάτου του Ιταλού φοιτητή ο οποίος βασανίστηκε άγρια και βρέθηκε νεκρός στο Κάιρο την περασμένη εβδομάδα.

Ο 28χρονος Τζούλιο Ρετζένι, μεταπτυχιακός φοιτητής του βρετανικού πανεπιστήμιου του Κέμπριτζ, πραγματοποιούσε έρευνα για τα ανεξάρτητα εργατικά συνδικάτα στην Αίγυπτο και φέρεται ότι είχε γράψει άρθρα επικριτικά για την κυβέρνηση του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Το γεγονός αυτό πυροδότησε τις φήμες ότι απήχθη και σκοτώθηκε από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας. Οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αιγύπτου ωστόσο έχουν απορρίψει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.

Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης επειδή οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, μια πηγή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters είπε πως από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο Ρετζένι είχε επτά σπασμένα πλευρά, είχε υποβληθεί σε ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα, έφερε τραύματα στο όλο το σώμα του και είχε πάθει εγκεφαλική αιμορραγία. Το σώμα του έφερε επίσης σημάδια από κοψίματα από αιχμηρό όργανο, ενδεχομένως από ξυράφι, γδαρσίματα και μελανιές. Πιθανότατα τον είχαν χτυπήσει με κάποιο ξύλο, αλλά επίσης με μπουνιές και κλοτσιές.

Στην αρχική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο φοιτητής είχε χτυπηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού.


Ο Ρετζένι κηδεύτηκε την Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του και ο πρωθυπουργος της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του θα πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

Σχετικές ειδήσεις