ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθεροι για την ώρα οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στο Μπαχρέιν

Ελεύθεροι για την ώρα οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στο Μπαχρέιν

Μπορεί η εισαγγελία του Μπαχρέιν να ανακοίνωσε σήμερα (16/2) ότι απήγγειλε κατηγορίες σε 4 Αμερικανούς πολίτες που έχουν συλληφθεί στη χώρα, για συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση, ωστόσο έδωσε παράλληλα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι εν αναμονή της διεξαγωγής περαιτέρω έρευνας.


Ο εισαγγελέας Ναουάφ αλ Αουάντι προσθέτει μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της εισαγγελίας του Μπαχρέιν στο Instagram ότι οι τέσσερις Αμερικανοί ανακρίθηκαν παρουσία των δικηγόρων τους.

Σύμφωνα με δικηγόρο των τεσσάρων Αμερικανών, τον οποίο επικαλέστηκε το Reuters, αυτοί θα μεταφερθούν σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι σε διάστημα μιας ώρας.

Ο δικηγόρος Μοχάμεντ Αλ Τζίσι επιβεβαίωσε εξάλλου μιλώντας τηλεφωνικώς στο αμερικανικό πρακτορείο ότι ήταν παρών κατά την ανάκριση των 4 Αμερικανών στο γραφείο του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος και τρία μέλη του τηλεοπτικού της συνεργείου συνελήφθησαν την Κυριακή στο Μπαχρέιν, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF).

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, ωστόσο δεν διευκρίνισε την υπηκοότητά τους, προσθέτοντας ότι αυτοί συνελήφθησαν για συμμετοχή σε μια παράνομη συγκέντρωση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι είναι ενήμερο για τις πληροφορίες ότι υπήκοοι των ΗΠΑ έχουν συλληφθεί, απέφυγε όμως να σχολιάσει περαιτέρω.

Σχετικές ειδήσεις