ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα διαψεύδει την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων στα τεχνητά νησιά της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας

Η Κίνα διαψεύδει την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων στα τεχνητά νησιά της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας

Οι δημοσιογραφικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες, η Κίνα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη εξελιγμένου πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος, σ΄ ένα από τα αμφισβητούμενα νησιά που ελέγχει στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, είναι δημιουργήματα συγκεκριμένων δυτικών μέσων ενημέρωσης, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι ήλπιζε ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα επιδείκνυαν μεγαλύτερη προσοχή στους φάρους, που η Κίνα χτίζει στην περιοχή.

Η Ταϊβάν, αλλά και Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν στο Ρόιτερς, αλλά και σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων ότι η Κίνα έχει εγκαταστήσει πυραυλικό σύστημα, στην αναφερόμενη περιοχή.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η υπουργός των Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, η οποία επισκέπτεται την Κίνα, συνέστησε «αυτοσυγκράτηση» και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιλύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, προσθέτοντας ότι η Αυστραλία δεν παίρνει το μέρος κανενός, στις διεκδικήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

Η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας, που αποτελεί παγκόσμιο φυσικό δίαυλο εμπορικής διακίνησης, οικονομικού ύψους 5 τρισεκ. δολαρίων, ενώ έχει κατασκευάσει διαδρόμους προσγείωσης και άλλες υποδομές σε τεχνητά νησιά, προκειμένου να ενισχύσει τις διεκδικήσεις της.

Σχετικές ειδήσεις