ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Οι Αρχές απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Ιορδανία: Οι Αρχές απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

«Οι τρομοκράτες αρνήθηκαν να παραδοθούν και επέδειξαν ισχυρή αντίσταση, κάνοντας χρήση αυτομάτων όπλων»

Οι ιορδανικές αρχές απέτρεψαν σχέδιο τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να ανατινάξουν πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Οι ιορδανικές υπηρεσίες πληροφοριών διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη βόρεια πόλη Ιρμπίντ, χάρη στην οποία αποτράπηκαν επιθέσεις του ΙΚ, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν και παρακολούθησαν την τρομοκρατική οργάνωση που οχυρώθηκε σε κτίριο στο Ιρμπίντ. Οι τρομοκράτες αρνήθηκαν να παραδοθούν και επέδειξαν ισχυρή αντίσταση, κάνοντας χρήση αυτομάτων όπλων». Σε ανταλλαγές πυρών σκοτώθηκαν επτά τζιχαντιστές και ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός Αμπντάλα Ενσούρ έκανε την ανακοίνωση αυτή διευκρινίζοντας ότι «τα τρομοκρατικά στοιχεία που σκοτώθηκαν έφεραν ζώνες με εκρηκτικά».

Αυτόματα όπλα, πολεμοφόδια και εκρηκτικά κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πρόσθεσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών διευκρινίζοντας ότι το έργο τους πριν από την επιχείρηση είχε επιτρέψει τη σύλληψη 13 ανθρώπων που είχαν διασυνδέσεις με την οργάνωση στην Ιρμπίντ.

Άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε νωρίτερα ότι 22 άνθρωποι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Ιρμπίντ.

Σχετικές ειδήσεις