ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί για «σφαγή» αμάχων στην Ιντλίμπ

Συρία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί για «σφαγή» αμάχων στην Ιντλίμπ

Παράλληλα,το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο «να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στις ξένες και τις διεθνείς οργανώσεις για τη μεταφορά φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία»

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, υποστηριζόμενες από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, διέπραξαν σήμερα μια «σφαγή» πολυάριθμων αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης ο συντονιστής της αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ,

Την ίδια στιγμή, ο Ρωσικός στρατός ανακοίνωνε την απόφασή του να ανοίξει τις βάσεις του στη Συρία για την αποθήκευση διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τον άμαχο πληθυσμό, ώστε να διεκολυθεί η διανομή της στην επικράτεια.

Ο Ριάντ Χιτζάμπ δήλωσε πως οι τελευταίες μάχες, οι οποίες παραβιάζουν την εκεχειρία που διαρκεί δύο εβδομάδες, καθώς και συλλήψεις στις οποίες προβαίνουν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, κάνουν την αντιπολίτευση να εξετάζει το αν θα πρέπει να συμμετάσχει σ' έναν γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη.

«Η απόφαση θα ληφθεί πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας, θα υπάρξει μια ξεκάθαρη απόφαση γι' αυτό», δήλωσε ο Χιτζάμπ.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο «να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στις ξένες και τις διεθνείς οργανώσεις για τη μεταφορά φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία».

Στο πλαίσιο αυτό η Μόσχα υπολογίζει να ανοίξει τις ναυτικές εγκαταστάσεις της στην Ταρτούς και το στρατιωτικό αεροδρόμιό της στη Χμέιμιμ, στην επαρχία της Λαττάκειας, για «την εκφορτωση και την προσωρινή αποθήκευση» της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Ρωσία είναι επίσης έτοιμη να παράσχει οχήματα για να βοηθήσει στη μεταφορά της βοήθειας στο συριακό έδαφος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις