ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Ανατριχιαστική αποκάλυψη για το μακελειό!

Τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Ανατριχιαστική αποκάλυψη για το μακελειό!

Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο στις Βρυξέλλες!

Οι δύο αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, ύποπτοι για την ενοικίαση σπιτιών - κρυψωνών στο Βέλγιο για τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού, αναγνωρίστηκαν ως μέλη της ομάδας που διέπραξε τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσαν σήμερα δύο δημόσια βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα σημεία όπου οι καμικάζι ανατινάχθηκαν.

Ουσιαστικά, δηλαδή, οι βελγικές Αρχές ομολόγησαν ότι ήταν γνωστοί, τους ήξεραν, καθώς συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι!

Το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε ότι οι δύο αδελφοί συμμετείχαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών, που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250, αλλά διευκρίνισε ότι έδρασαν σε δύο διαφορετικά σημεία: ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό, στο σταθμό Μάλμπεκ, όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι Αρχές έδωσαν από χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία που είχε ληφθεί από κάμερα ασφαλείας, η οποία απεικόνιζε τρεις υπόπτους των επιθέσεων στο αεροδρόμιο.

Το δημόσιο γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε αρχικά ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι φορούσαν μαύρα πουλόβερ κι από ένα μαύρο γάντι και περπατούσαν δίπλα - δίπλα, ήταν οι αδελφοί Ελ Μπακράουι, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστείες.

Ο ένας από αυτούς, ο Χαλίντ, φέρεται να είχε νοικιάσει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, διαμέρισμα στο Σαρλρουά, στο νότο, απ΄όπου είχαν αναχωρήσει οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι για να τις διαπράξουν στις 13 Νοεμβρίου.

Είναι, επίσης, αυτός που νοίκιασε, πάντα με πλαστή ταυτότητα, το διαμέρισμα στην κοινότητα Φόρεστ των Βρυξελλών, στο οποίο η αστυνομική επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει ανταλλαγές πυρών, επιταχύνοντας τη σύλληψη του βασικού υπόπτου των επιθέσεων στο Παρίσι, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, την Παρασκευή, στο Μόλενμπεκ, έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες καταδίωξής του.

Σχετικές ειδήσεις