ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση Malaysia Airlines: Βρέθηκε κομμάτι κινητήρα σε παραλία της Αφρικής

Πτήση Malaysia Airlines: Βρέθηκε κομμάτι κινητήρα σε παραλία της Αφρικής

Η πτήση ΜΗ 370, εξακολουθεί να αποτελεί ένα μυστήριο απ' όταν εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβάτες και πλήρωμα

Δύο χρόνια έχουν περάσει απ' όταν έπεσε το αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ 370 της Malaysia Airlines και από τότε ελάχιστα στοιχεία έχουν υπάρξει για την τύχη της.

Σήμερα, ο αρχαιολόγος Νιλς Κρούγκερ, βρήκε ένα μικρό κομμάτι από κινητήρα που ανήκει σε ίδιου τύπου αεροπλάνο, σε παραλία στην δυτική ακτή της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με την Πολιτική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής, το κομμάτι αυτό θα παραδοθεί στις Μαλαισιανές αρχές για να ερευνηθεί εάν τελικά ανήκει στο μοιραίο Βoeing.

Οι διαστάσεις του ήταν 70×70 εκατοστά και ο αρχαιολόγος έστειλε φωτογραφίες σε έναν φίλο του πιλότο ο οποίος του είπε ότι ανήκει σε κινητήρα αεροπλάνου και έκανε την πιθανή σύνδεση με την χαμένη πτήση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, Λιου Τιονγκ, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κομμάτι αυτό να είναι τμήμα του κινητήρα του αεροσκάφος. Ωστόσο, θα χρειαστεί επισταμένη ανάλυση για να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.

Η πτήση ΜΗ 370, εξακολουθεί να αποτελεί ένα μυστήριο απ' όταν εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Σχετικές ειδήσεις