ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Κράτηση τεσσάρων ατόμων για τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή

Αίγυπτος: Κράτηση τεσσάρων ατόμων για τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή

Ο φοιτητής εξαφανίστηκε στις 25 Ιανουαρίου και το πτώμα του βρέθηκε εννέα ημέρες αργότερα στην άκρη ενός δρόμου, στα προάστια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας

Την προσωρινή κράτηση τεσσάρων προσώπων που φέρονται να σχετίζονται με τη δολοφονία του Ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρετζένι διέταξαν το Σάββατο (26/03) οι αρχές της Αιγύπτου.

Ο φοιτητής εξαφανίστηκε στις 25 Ιανουαρίου και το πτώμα του βρέθηκε εννέα ημέρες αργότερα στην άκρη ενός δρόμου, στα προάστια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές αρχές, ο Ρετζένι είχε υποβληθεί σε αδιανόητα βασανιστήρια.

Οι αρχές διέταξαν την τετραήμερη κράτηση της συζύγου, της αδελφής, του αδελφού και του γαμπρού ενός από τους τέσσερις άνδρες οι οποίοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη (24/03) σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Η αιγυπτιακή αστυνομία πιστεύει ότι αυτοί οι τέσσερις άνδρες ήταν μέλη μιας συμμορίας που ευθύνεται για την απαγωγή και τη δολοφονία του φοιτητή.

Οι τέσσερις ύποπτοι κατηγορούνται για αποσιώπηση εγκληματικής πράξης και για κλεπταποδοχή.

Η Ρώμη έχει εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο ευθύνεται για τον θάνατο του Ρετζένι μια συμμορία που τα μέλη της «ειδικεύονταν στην απαγωγή αλλοδαπών και εμφανίζονταν ως αστυνομικοί» στα θύματά.

«Θέλουμε την αλήθεια» έγραψε στο Twitter ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι. Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές εξήγησαν ότι τα συμπεράσματα από τις έρευνες των αιγυπτιακών αρχών δεν είναι «ικανοποιητικά» και ότι η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αλλά και διπλωματικοί κύκλοι δυτικών χωρών εκφράζουν την υποψία ότι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου απήγαγαν και βασάνισαν μέχρι θανάτου τον φοιτητή, κάτι που το Κάιρο διαψεύδει κατηγορηματικά.

Σχετικές ειδήσεις