ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη αυτών που αιματοκύλησαν παιδική χαρά

Πακιστάν: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη αυτών που αιματοκύλησαν παιδική χαρά

Με τους νεκρούς, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, να έχουν φτάσει τους 70 και πολλούς ακόμα ανθρώπους να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, οι αρχές του Πακιστάν αναζητούν τους αντάρτες που οργάνωσαν τη χθεσινή (27/03) επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη.

Η επίθεση σε πάρκο της πόλης Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν, έγινε κατά τη διάρκεια γιορτής για την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, με την οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν και η οποία στο παρελθόν είχε διακηρύξει την υποστήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος, να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας άφησε πίσω του τουλάχιστον 70 νεκρούς και 300 τραυματίες ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ότι θ' αυξηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

«Πρέπει να βρούμε τους δολοφόνους των αθώων αδελφών και των παιδιών μας και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη. Δε θα αφήσουμε ποτέ αυτούς τους απάνθρωπους να κυριαρχήσουν πάνω στη ζωή μας και στην ελευθερία μας» δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού που συμμετέχει στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό αυτών που κρύβονται πίσω από την επίθεση.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ ανέφερε χθες, ότι «στόχος ήταν οι χριστιανοί» και πρόσθεσε ότι «θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν τις επιθέσεις», είπε.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με την τυφλή αιματηρή βία, εδώ και 15 χρόνια, από την ένταξή του στη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Σχετικές ειδήσεις