ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Στην Ελλάδα ο «καμικάζι» του Μετρό

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Στην Ελλάδα ο «καμικάζι» του Μετρό

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι στο Mετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα και θεωρεί ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν ακριβώς τα καλοκαίρι του 2015.

Δύσκολο να επιβεβαιωθεί η παρουσία του ελ Μπακράουι στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από την ελληνική αστυνομία, δεν μπορεί να διαπιστωθεί προς το παρόν, το αν ο Χαλίντ ελ Μπακράουι πέρασε ή όχι από την Ελλάδα, καθώς έχοντας βελγικό διαβατήριο ή ταυτότητα και στο πλαίσιο της Συνθήκης Σένγκεν δεν χρειάστηκε να καταγραφεί κάπου.

Ο μόνος τρόπος να διαπιστωθεί αυτό είναι μέσω της λίστας επιβατών της αεροπορικής εταιρίας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι είχε χρησιμοποιήσει το κανονικό του ονόμα.

Εν τω μεταξύ, δεν έχει ζητηθεί προς το παρόν η συνδρομή των ελληνικών αστυνομικών αρχών στις έρευνες για τον Χαλίντ ελ Μπακράουι.

Σχετικές ειδήσεις