ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Έχουμε σκοτώσει τουλάχιστον 5.000 αντάρτες του PKK

Ερντογάν: Έχουμε σκοτώσει τουλάχιστον 5.000 αντάρτες του PKK

Τουλάχιστον355 στρατιώτες, αστυνομικοί και φρουροί χωριών έχουν σκοτωθεί στο διάστημα αυτό σε βίαια επεισόδια

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 5.359 κούρδους μαχητές μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) τον περασμένο Ιούλιο, που είχε διαρκέσει δύο χρόνια, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως 355 στρατιώτες, αστυνομικοί και φρουροί χωριών έχουν σκοτωθεί στο διάστημα αυτό σε βίαια επεισόδια, οι περισσότεροι στο κυρίως κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Το Ανατολή επικαλείται το κείμενο μιας ομιλίας του Ερντογάν στην Τουρκική Ακαδημία Πολέμου.

Ο Ομπάμα απέρριψε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο

Το επιτελείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για μια κατ΄ιδίαν συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια μιας επικείμενης επίσκεψης στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Την Κυριακή (27/03) η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ, πως ο Ομπάμα απέρριψε μια πρόταση να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν. Το επιτελείο του τούρκου προέδρου ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορίες περί ακύρωσης της συνάντησης.

Ξένοι ηγέτες, περιλαμβανομένου και του Ερντογάν, αναμένεται να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια (NSS), που πρόκειται να διεξαχθεί στις ΗΠΑ από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

Τουλάχιστον 30 μαχητές και στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία

Τοπικός αιρετός αξιωματούχος σκοτώθηκε την Δευτέρα (28/03) στη νοτιοανατολική Τουρκία, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο βίας κατά το οποίο σκοτώθηκαν επίσης σχεδόν 30 μαχητές και στρατιώτες, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Ιμπραχίμ Ίντζο, κοινοτάρχης του χωριού Σαριόρεν στην επαρχία Σανιλούρφα, πυροβολήθηκε όταν ένοπλοι που φέρεται να ήταν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του, δήλωσαν οι πηγές.

Οι ένοπλοι διέφευγαν αφού είχαν πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό με στόχο στρατιωτικό όχημα. Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, είπαν οι πηγές.

Ο στρατός ανέφερε ότι 25 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν στις πόλεις Νουσαϊμπίν, Σιρνάκ και Γιουκσέκοβα σε συγκρούσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Την Κυριακή (27/03), δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν στη Νουσαϊμπίν, μια πόλη στη συριακή μεθόριο, όταν μαχητές πυροδότησαν εκρηκτικά σε ένα κτίριο το οποίο ερευνούσαν δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο στη Νουσαϊμπίν, στην οποία ισχύει 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 14 Μαρτίου, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις