ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιου είδους τιμωρία εάν επιλέξουν την άμβλωση

Τραμπ: Οι γυναίκες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιου είδους τιμωρία εάν επιλέξουν την άμβλωση

O υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη (30/3) ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κάποιου είδους τιμωρία στην περίπτωση που η χώρα του απαγορεύσει τις αμβλώσεις, ωστόσο λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεών του από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC φάνηκε να υποχωρεί από την αρχική του θέση και επισήμανε ότι το ζήτημα της άμβλωσης πρέπει να το διαχειρίζονται οι Πολιτείες.

Σε ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, το οποίο προβλήθηκε χθες, ο μεγιστάνας υποστήριξε ότι στην περίπτωση που η άμβλωση απαγορευόταν, ορισμένες γυναίκες θα υποβάλλονταν σε αυτήν την επέμβαση μέσω παράνομων διαδικασιών.

«Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία» τόνισε ο Τραμπ.

Ερωτηθείς σχετικά με τι μορφή τιμωρίας θα προωθούσε ο ίδιος, εκείνος απάντησε:

«Αυτό δεν το γνωρίζω».

Το MSNBC αναμένεται να προβάλλει ολόκληρη τη συνέντευξη αργότερα σήμερα.

Αμέσως οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου πυροδότησαν μια θύελλα αντιδράσεων και οι υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας έστειλαν μέσω ηλεκτρικού ταχυδρομείου μια ανακοίνωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς όπου ο Τραμπ δείχνει να διαφοροποιείται από την αρχική του θέση.

«Το ζήτημα παραμένει ασαφές και θα πρέπει να παραπεμφθεί στις πολιτείες προκειμένου να αποσαφηνιστεί» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι αντίπαλοι του επιχειρηματία στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών δήλωσαν από την πλευρά τους ότι ο Τραμπ δεν υιοθετεί τόσο συντηρητικές απόψεις σε θέματα όπως η άμβλωση, ενώ τον επέκριναν καθώς με τα σχόλιά του προσβάλλει τις γυναίκες και τις μειονότητες.

«Φυσικά οι γυναίκες δεν πρέπει να τιμωρούνται» επισήμανε ο Τζον Κάσιτς, κυβερνήτης του Οχάιο στο MSNBC.

«Μην το σκέφτεστε και πολύ: ο Τραμπ δεν κατανοεί την θέση υπέρ της ζωής διότι δεν τάσσεται υπέρ της ζωής», έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου του Τεντ Κρουζ, γερουσιαστή από το Τέξας, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα.

Αντιθέτως, οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς υποστήριξαν ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το αν θα υποβληθούν σε άμβλωση.

«Και πιστεύαμε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο» έγραψε η Κλίντον στο Twitter αναφερόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Τρομακτικό κι αποκαλυπτικό» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις