ΚΟΣΜΟΣ

Τι αποκαλύπτει για τον αρχηγό των τζιχαντιστών αλ-Μπαγντάντι πρώην σύζυγός του (video)

Τι αποκαλύπτει για τον αρχηγό των τζιχαντιστών αλ-Μπαγντάντι πρώην σύζυγός του (video)

Την επιθυμία της να εγκατασταθεί στην Ευρώπη και να ζήσει εκεί «ελεύθερη», εξέφρασε σε συνέντευξή της στη σουηδική εφημερίδα Expressen, μία πρώην σύζυγος του αρχηγού της τζιχανιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη.

«Θέλω να ζήσω σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όχι σε αραβική. Θέλω να ζήσω ελεύθερη», δηλώνει, από το Λίβανο, η 28χρονη Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι, η οποία εξαίρει τις αρετές του ισλαμικού νόμου (σαρία), που εγγυάται - κατά την άποψή της – «ελευθερία και δικαιώματα» για αυτές».

Η 7χρονη κόρη της, Χάγκαρ, εξηγεί από την πλευρά της, ότι θέλει να πάει στην Ευρώπη για να «σπουδάσει». Μια αντιπαραβολή DNA επιβεβαίωσε ότι είναι πράγματι παιδί του 44χρονου Ιρακινού αλ-Μπαγντάντι…

«Μου έχουν βάλει την ετικέτα του τρομοκράτη ενώ απέχω μακράν από αυτό», υποστηρίζει με λύπη η Σάτζα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη πριν από μερικούς μήνες από φυλακή του Λιβάνου, όπου κρατείτο από το 2014 μαζί με τα παιδιά της.

Γεννημένη σε αστική ιρακινή οικογένεια, διηγείται ότι ο πρώτος της γάμος ήταν με Ιρακινό που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του Σαντάμ Χουσέιν. Μαζί απέκτησαν δίδυμα.

Όταν έμεινε χήρα, ξαναπαντρεύτηκε το 2008, ακολουθώντας τη συμβουλή του πατέρα της. Ο άνδρας της, αλ-Μπαγντάντι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ήταν ένας «απλός οικογενειάρχης», καθηγητής πανεπιστημίου, που αγαπούσε πολύ τα παιδιά… Τότε πολεμούσε στις τάξεις της αλ Κάιντα στο Ιράκ και μετά με το Ισλαμικό Κράτος, τα ηνία του οποίου ανέλαβε το 2010.

Οι Αμερικανοί υπόσχονται πλέον αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του ή στο θάνατό του…

«Πώς έγινε ο Εμίρης (πλέον «χαλίφης») της πιο επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο είναι μυστήριο», σημειώνει η Σάτζα, αποκαλύπτοντας ότι τον εγκατέλειψε ενώ ήταν έγκυος, μόλις τρεις μήνες μετά το γάμο τους.

«Η τελευταία μας συνομιλία ήταν το 2009. Με ρώτησε αν ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εγώ είχα πάρει την απόφασή μου. Πού είναι το λάθος μου σε όλα αυτά; Τον παντρεύτηκα το 2008. Τώρα έχουμε χωρίσει», τονίζει…

Η Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι παντρεύτηκε για Τρίτη φορά, αυτή τη φορά με Παλαιστίνιο, με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί.

Σχετικές ειδήσεις