ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πάνω 23 νεκροί από επιδρομές του στρατού-Αναμεσά τους παιδιά

Συρία: Πάνω 23 νεκροί από επιδρομές του στρατού-Αναμεσά τους παιδιά

Σε σημερινές αεροπορικές επιδρομές της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον ενός προπυργίου των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, σκοτώθηκαν 23 άτομα,ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, όπωςανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πλήγματα εναντίον της περιοχής Ντέιρ αλ Ασάφιρ, που προκάλεσαν επίσης δεκάδες τραυματισμούς, αποτελούν "την πιο σοβαρή παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Γούτα", μια περιοχή ανατολικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Στους 23 νεκρούς περιλαμβάνονται δύο αστυνομικοί και 13 άμαχοι, από τους οποίους τέσσερα παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Οκτώ πτώματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Μια συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο καθεστώς και στους αντάρτες άρχισε να εφαρμόζεται στα τέλη Φεβρουαρίου στη Συρία υπό την αιγίδα της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κατάπαυση του πυρός δεν αφορά τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και του Μετώπου αλ Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα.

Η ανατολική Γούτα θεωρείται προπύργιο της ένοπλης οργάνωσης Τζάις αλ-Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ), που έχει επίσης υπογράψει τη συμφωνία. Στην περιοχή βρίσκονται επίσης μαχητές του Μετώπου Αλ-Νόσρα.

Βίντεο που γύρισαν οι μαχητές και ανέβηκε στο Διαδίκτυο δείχνει έναν άνδρα να κρατά στην αγκαλιά του το άψυχο κορμί ενός παιδιού τυλιγμένου με λευκό σεντόνι.

"Είναι μαχητές αυτοί; Είναι παιδιά!" φωνάζει.

Ο κυριότερος σχηματισμός της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης κατήγγειλε με ανακοίνωσή του την επίθεση.

"Ο εθνικός συνασπισμός καταδικάζει τη σφαγή που διέπραξαν οι δυνάμεις του καθεστώτος εναντίον των κατοίκων της Ντέιρ αλ Ασάφιρ", ανέφερε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει "σοβαρά και επείγοντα μέτρα" μετά την επίθεση αυτή.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, περισσότεροι από 270.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλά εκατομμύρια άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σχετικές ειδήσεις