ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στον Καναδά με το κόστος της κηδείας του συζύγου της Σελίν Ντιόν

Σάλος στον Καναδά με το κόστος της κηδείας του συζύγου της Σελίν Ντιόν

Αιτία να ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση λόγω του κόστους της, καθώς ο λογαριασμός ήταν δέκα φορές υψηλότερος απ’ όσο αναμενόταν, όταν εστάλη στην κυβέρνηση του Κεμπέκ από την εταιρεία του εκλιπόντος παραγωγού και συζύγου της τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν, αποτέλεσε η κηδεία του Ρενέ Ανζελί που τελέστηκε με «δημοσία δαπάνη».

Το ραδιοφωνικό δίκτυο του Μόντρεαλ 98,5 FM μετέδωσε ότι όταν το Κεμπέκ πρότεινε «στην οικογένεια της Σελίν Ντιόν», να γίνει «κηδεία με δημοσία δαπάνη», η εταιρεία παραγωγής της Σελίν Ντιόν και του εκλιπόντος συζύγου της, η Production Feeling, αμέσως «πήρε την κατάσταση στα χέρια της».

Ωστόσο, η Production Feeling έστειλε έναν λογαριασμό στο υπουργείο Διεθνών Σχέσεων του Κεμπέκ ύψους 700.000 δολαρίων Καναδά (475.000 ευρώ), σύμφωνα πάντα με το ραδιοφωνικό σταθμό, ο οποίος επικαλείται διπλωματικές πηγές του Κεμπέκ.

Το ποσό αυτό είναι δέκα φορές υψηλότερο σε σύγκριση με άλλες κηδείες δημοσίας δαπάνης που τελέστηκαν για να τιμηθούν προσωπικότητες του Κεμπέκ όπως πρώην παίκτες του χόκεϊ ή άνθρωποι του πολιτισμού.

Η εταιρεία της Σελίν Ντιόν ζητά κυρίως να της καταβληθούν οι δαπάνες πρόσληψης μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, αν και η Πολιτεία είχε κινητοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο.

«Η κυβέρνηση του Κεμπέκ δεν έλαβε ποτέ ένα συγκεκριμένο τιμολόγιο, αντιθέτως η εταιρεία Production Feeling προέβη σε διάφορες δαπάνες σχετικά με την κηδεία του Ανζελί και κατήρτισε έναν κατάλογο εξόδων που μας παρουσιάστηκε», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Διεθνών Σχέσεων, Φρανσουά Καουέτ.

Η επαρχία του Κεμπέκ παραδοσιακά δαπανά ποσά μεταξύ 45 και 75.000 δολαρίων για την τέλεση κηδειών δημοσία δαπάνη και αναμένει «να παραμείνει το ύψος των δαπανών σε αυτό που πληρώνουμε συνήθως για αυτού του είδους της κηδείες» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Σε αντίθεση πάντως με τους χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν εκτενώς τη διαμάχη, ούτε η Production Feeling, ούτε η εκπρόσωπος Τύπου της Σελίν Ντιόν πήραν θέση δημοσίως.

Σχετικές ειδήσεις