ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Τέλος στον εφιάλτη 75 γυναικών – Τις ξυλοκοπούσαν και τις εξέδιδαν

Λίβανος: Τέλος στον εφιάλτη 75 γυναικών – Τις ξυλοκοπούσαν και τις εξέδιδαν

Ένα δίκτυο εμπορίας ανθρώπων, απελευθερώνοντας 75 κορίτσια, κυρίως συριακής καταγωγής, που όπως ανακοίνωσαν, είχαν ξυλοκοπηθεί και εξαναγκαστεί σε πορνεία, εξάρθρωσαν οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δέκα άνδρες και οκτώ γυναίκες που κρατούσαν αιχμάλωτα τα κορίτσια, κατά τη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και διαμερίσματα στην Τζουνιέ, στα βόρεια της Βηρυτού.

Όπως υπογραμμίζεται, τα κορίτσια είχαν υποστεί ξυλοδαρμό και βασανιστήρια, ενώ εξαναγκάστηκαν σε πορνεία με διάφορους τρόπους, όπως δεχόμενα απειλές ότι θα δημοσιευθούν γυμνές φωτογραφίες τους.

Μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας τόνισε πως τα κορίτσια πιστεύεται ότι προσελκύστηκαν σε προσφυγικά κέντρα, ή πουλήθηκαν στο δίκτυο από άλλους Σύρους.

Δύο μέλη του δικτύου, τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας περιέγραψαν ως το πιο επικίνδυνο δίκτυο εμπορίας ανθρώπων στη χώρα, εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πενταετής πόλεμος στη Συρία έχει οδηγήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στον γειτονικό Λίβανο, με τους περισσότερους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Σχετικές ειδήσεις