ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό στρατό για ελέγχους στα ελληνικά σύνορα ζητά η Αυστρία

Ευρωπαϊκό στρατό για ελέγχους στα ελληνικά σύνορα ζητά η Αυστρία

Νέα προκλητική στάση της Αυστρίας - «Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της ΕΕ προς υποστήριξη της Frontex και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ»

«Καθώς τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή, η Αυστρία σύντομα θα αρχίσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, πράγμα που σημαίνει εντατικούς ελέγχους στη διάβαση Μπρένερ και με στρατιώτες», είπε ο Αυστριακός υπουργός άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Προσέθεσε δε, ότι το να λειτουργεί η προστασία των συνόρων θα ήταν «ζωτικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανία», δεδομένου ότι ο στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων, αλλά και στην καταγραφή των προσφύγων, στο ανθρωπιστικό πεδίο, καθώς και στην επαναπροώθηση.

Ο Αυστριακός υπουργός άμυνας ζήτησε ενεργότερη συμμετοχή για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον.

«Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της ΕΕ προς υποστήριξη της Frontex και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί να είναι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία ή ακόμα και στη Ιταλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας προτίθεται να παρουσιάσει προσεχώς την πρότασή της για πολιτικο-στρατιωτική αποστολή και στις Βρυξέλλες. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Άμυνας την πρότασή του υποστηρίζουν ήδη πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις