ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινητική ιστορία: Της δείχνουν όλο τον κόσμο λίγο πριν χάσει το φως της (pic+vid)

Συγκινητική ιστορία: Της δείχνουν όλο τον κόσμο λίγο πριν χάσει το φως της (pic+vid)

«Νιώθω ένα απόλυτο αίσθημα γαλήνης. Για πρώτη φορά, ένιωσα γαλήνη»

Μια 5χρονη Αμερικανίδα, η οποία δεν γνωρίζει ότι σταδιακά θα χάσει το φως της, συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο την Τετάρτη (06/04), μια συνάντηση που συμπεριλαμβανόταν στον «κατάλογο ευχών» που κατήρτισαν οι γονείς της με τα πρόσωπα και τα αξιοθέατα που θα ήθελαν να της δείξουν όσο ακόμη βλέπει.

Στην Ελίζαμπεθ Μάιερς και τους γονείς της, από το Λέξινγκτον του Οχάιο, οι αξιωματούχοι του Βατικανού προέβλεψαν να δοθούν περίοπτες θέσεις στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν το κήρυγμα του ποντίφικα, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους για λίγα λεπτά.

Ο Φραγκίσκος έσκυψε ώστε το κεφάλι του να μπορέσει να βρεθεί στο ύψος της Λίζι, κατόπιν άγγιξε απαλά με το δεξί του χέρι τα μάτια του κοριτσιού και την ευλόγησε.

Ο ποντίφικας «μας ζήτησε να προσευχηθούμε για εκείνον και μας είπε ότι κι εκείνος θα προσευχηθεί για εμάς» πρόσθεσε η γυναίκα.
«Νιώθω ένα απόλυτο αίσθημα γαλήνης. Για πρώτη φορά, ένιωσα γαλήνη» τόνισε.

Η Λίζι, η ιστορία της οποίας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ, δεν γνωρίζει ότι πάσχει από το Σύνδρομο Άσερ, μια σπάνια γενετική διαταραχή εξαιτίας της οποίας σταδιακά θα χάσει την ακοή και την όρασή της.

Οι γονείς της είπαν ότι θα ενημερώσουν τη Λίζι, η οποία φοράει ήδη ακουστικό βαρηκοΐας για την κατάστασή της σταδιακά, όταν εκείνη αρχίσει να τους ρωτάει για την κατάστασή της.

Η μικρή κινδυνεύει να χάσει την όρασή της σε διάστημα 7 ετών, επομένως οι γονείς της άρχισαν να εκπληρώνουν τις επιθυμίες που έχουν γράψει στον «οπτικό κατάλογο ευχών» της σχετικά με αξιοθέατα και πρόσωπα που κρίνουν ότι εκείνη θα ήθελε να δει, όσο μπορεί.

Αφού έμαθε την ιστορία της, μια αεροπορική εταιρεία προσέφερε στην οικογένεια δωρεάν εισιτήρια για οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο κι εκείνοι επέλεξαν τη Ρώμη.

Σχετικές ειδήσεις