ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Μακρόν

Γαλλία: Την ίδρυση ενός νέου πολιτικού κόμματος ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Μακρόν

O υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι σκοπεύει να ιδρύσει ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος δεν θέλει να εντάσσεται ούτε στην Αριστερά ούτε στη Δεξιά, έναν μόλις χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στην χώρα.

«Αποφάσισα να ιδρύσω ένα νέο πολιτικό κίνημα» είπε ο Μακρόν σε μια συγκέντρωση στην γενέτειρά του την Αμιένη στη βόρεια Γαλλία και αποκάλυψε το όνομα του κόμματος: «En Marche» («Μπροστά»).

Ο Γάλλος πολιτικός υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι μια υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 δεν αποτελεί «προτεραιότητά του σήμερα».

«Είμαι υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης, με υπερηφάνεια... όμως θέλω επίσης να συνεργαστώ με πρόσωπα που προέρχονται από τη Δεξιά, που δεσμεύονται στις ίδιες αξίες» επισήμανε ο 38χρονος υπουργός μιλώντας στην εκδήλωση, στην οποία δεν είχαν κληθεί δημοσιογράφοι, ωστόσο μεταδόθηκε στο Διαδίκτυο.

«Το νέο πολιτικό κίνημα θα δώσει μια δυναμική μπροστά στο αδιέξοδο της κοινωνίας, (στόχος) θα είναι να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία έχουν εκτενώς αναφερθεί στα σενάρια και τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με τις πολιτικές φιλοδοξίες του Μακρόν αφότου νεαροί οπαδοί του πρώην τραπεζίτη συγκρότησαν μια ομάδα προβληματισμού κι ανταλλαγής απόψεων (think tank).

«Επιθυμώ να κάνω περισσότερα για την χώρα μου» είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο ίδιος τον Μάρτιο.

Σχετικές ειδήσεις