ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία βοήθησε στην απελευθέρωση Αμερικανού πολίτη από τη Συρία

Η Ρωσία βοήθησε στην απελευθέρωση Αμερικανού πολίτη από τη Συρία

Είχε συλληφθεί στη Συρία για «παράνομη είσοδο στη χώρα και για άλλες παραβιάσεις του νόμου»

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν από τη Συρία έναν Αμερικανό πολίτη που είχε συλληφθεί από τις συριακές αρχές και τον μετέφεραν στη Μόσχα, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Μόσχα παρενέβη στην υπόθεση αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε ο ίδιος από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει στις έρευνες για τους Αμερικανούς που αγνοούνται στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, ο άνδρας αυτός παραδόθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα και πλέον έχει αναχωρήσει από τη Ρωσία. Πρόκειται για τον Kevin Patrick Dawes ο οποίος είχε συλληφθεί στη Συρία για «παράνομη είσοδο στη χώρα και για άλλες παραβιάσεις του νόμου».

«Η Ρωσία έπαιξε ρόλο στην απελευθέρωση του Αμερικανού πολίτη ο οποίος κρατείτο στη Συρία και οι ΗΠΑ είχαν "περιοδικές επαφές" με τη συριακή κυβέρνηση για το θέμα αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.

«Εκτιμούμε τις προσπάθειες που κατέβαλε η ρωσική κυβέρνηση για αυτόν τον Αμερικανό πολίτη στη Συρία», είπε στους δημοσιογράφους ο Τόνερ, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η απελευθέρωση του ανθρώπου αυτού.

Σχετικές ειδήσεις