ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακές εικόνες: Στα σκαριά ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου στο Ντουμπάι

Εντυπωσιακές εικόνες: Στα σκαριά ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου στο Ντουμπάι

Το νέο κτίσμα έχει σχεδιάσει, ο γνωστός πλέον σε εμάς από το σκέπαστρο του Ολυμπιακού σταδίου, Ισπανοελβετός αρχιτέκτονας Santiago Calatrava Valls

Τον μεγαλύτερο ουρανοξύστη του κόσμου θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι κόστους... ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, εμπνευσμένο από τους «Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας».

Σήμερα, ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης είναι ο Burj Khalifa, ο οποίος κατασκευάστηκε το 2009, έχει ύψος 829,8 μέτρων και βρίσκεται επίσης στο Ντουμπάι. Το κόστος κατασκευής του έφτασε τα 1,5 δισ. δολάρια.

Το νέο κτίσμα έχει σχεδιάσει, ο γνωστός πλέον σε εμάς από το σκέπαστρο του Ολυμπιακού σταδίου, Ισπανοελβετός αρχιτέκτονας Santiago Calatrava Valls.

Σύμφωνα με την τεχνική εταιρεία Emaar, ο νέος ουρανοξύστης θα λίγο ψηλότερος από τον Burj Khalifa και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Mohamed Alabbar, το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί μετά την ολοκληρωση του έργου.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 2,3 τετραγωνικών μιλίων στην άκρη του κολπίσκου του Ντουμπάι και θα φιλοξενήσει την World Expo του 2020.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις