ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον νέο ισχυρό σεισμό στη νοτιοδυτική Ιαπωνία (pics+vid)

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον νέο ισχυρό σεισμό στη νοτιοδυτική Ιαπωνία (pics+vid)

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν και άλλοι ισχυροί σεισμοί στην περιοχή

Ένας νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών, έπληξε τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, λίγες ώρες μετά από έναν σεισμό 6 βαθμών, στην ίδια περιοχή, από τον οποίο σημειώθηκαν μικρές ζημιές.

Η νέα δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή (14/04), τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας σήμερα) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στην επαρχία Κουμαμότο του νησιού Κιούσου, όπως και της προηγούμενης.

Πολλά κτήρια κατέρρευσαν, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν και άλλοι ισχυροί σεισμοί στην περιοχή.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Κουμαμότο.

Η δημόσια τηλεόραση NHK έκανε επίσης λόγο για τρεις πυρκαγιές και έναν εκτροχιασμό ταχείας αμαξοστοιχίας στο Σινκάνσεν. Το τρένο δεν μετέφερε επιβάτες όμως όλα τα δρομολόγια διακόπηκαν προκειμένου να επιθεωρηθούν οι γραμμές, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Ιαπωνία όταν σημειώνονται ισχυροί σεισμοί. Αναφέρθηκαν επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η εταιρεία Kyushu Electric Power, που διαχειρίζεται τις πυρηνικές μονάδες της επαρχίας, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σεντάι, όπου βρίσκονται οι δύο εν λειτουργία πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ιαπωνίας. «Εξετάζουμε αν η δόνηση είχε κάποια επίπτωση στον σταθμό, όμως προς το παρόν λειτουργεί κανονικά», ανέφερε ένας υπεύθυνος της εταιρείας.

Δεν αναφέρθηκαν επίσης ζημιές ή προβλήματα στους άλλους πυρηνικούς σταθμούς της περιοχής, όπως εκείνους του Εχίμε και του Γκενκάι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχετικές ειδήσεις