ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε συλλήψεις για τρομοκρατία στη Βρετανία

Πέντε συλλήψεις για τρομοκρατία στη Βρετανία

Πέντε άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία, τέσσερις στην πόλη του Μπέρνινγκχαμ της Αγγλίας και ένας στο διεθνές αεροδρόμιο Γκάτγουικ, έπειτα από συνεργασία των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Βρετανίας, του Βελγίου και της Γαλλίας.

Οι αστυνομικές αρχές των Γουεστ Μιντλαντς ανέφερε ότιτρεις άνδρες και μια 29χρονη γυναίκα συνελήφθησαν στο Μπέρνινγκχαμ την Πέμπτη το βράδυ και ένα 26χρονος άνδρας στο αγγλικό αεροδρόμιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Μάρκους Μπιλ, ο οποίος ηγείται της υπηρεσίας καταπολέμησης της τρομοκρατίας, δήλωσε σχετικά: «Οι συλλήψεις ήταν προσχεδιασμένες βάσει πληροφοριών που συλλέχτηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες. Δεν υπήρχε κανένας άμεσος κίνδυνος για το κοινό και δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν το κίνδυνο άμεσης επίθεσης στη Βρετανία».

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν «βάσει υποψιών που αφορούσαν στην προμήθεια, προετοιμασία ή υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών», σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι άνδρες που συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ είναι ηλικίας 26, 40 και 59 ετών.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας Βέλγος, που ήταν ύποπτος για ανάμειξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες, είχε ταξιδέψει πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ και είχε φωτογραφήσει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Σχετικές ειδήσεις