ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία είναι πιο επικίνδυνη για την ΕΕ από τους τζιχαντιστές

Πολωνός ΥΠΕΞ: Η Ρωσία είναι πιο επικίνδυνη για την ΕΕ από τους τζιχαντιστές

Ο επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση από τη Μπρατισλάβα ότι η Ρωσία συνιστά μια μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη σε σύγκριση με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που είναι «μια πολύ σοβαρή απειλή», όχι όμως μια απειλή κατά της ύπαρξης της Ευρώπης.

«Προφανώς, οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν ενός είδους απειλή που είναι υπαρξιακή διότι αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να καταστρέψουν χώρες» δήλωσε ο Πολωνός ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το μέλλον του ΝΑΤΟ στην ετήσια σύνοδο για την ασφάλεια Globsec, που ξεκίνησε σήμερα στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

«Είμαστε αντιμέτωποι επίσης και με απειλές μη υπαρξιακές, όπως η τρομοκρατία, όπως οι μεγάλες εισροές προσφύγων»
Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια πολύ σοβαρή απειλή, «όμως δεν είναι μια απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ελπίζει να δει κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί τον Ιούλιο στη Βαρσοβία να ενισχύει την παρουσία των δυνάμεων από διαφορετικά κράτη μέλη του Συμφώνου στα ανατολικά σύνορά του.
«Αυτό θα ήταν ένα σύμβολο της αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα ανατολικά σύνορά μας. Μπορούμε να συζητήσουμε για την κλίμακα» αυτής της ανάπτυξης δυνάμεων, τόνισε ο Βίτολντ Βαστσικόφσκι.

Σχετικές ειδήσεις