ΚΟΣΜΟΣ

Νέος ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στον Ισημερινό

Νέος ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στον Ισημερινό

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στον Ισημερινό στις 3:33 το πρωί (τοπική ώρα), λίγες μόλις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 209 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κίτο και 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μούισνι, όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή δήλωσαν στο Ρόιτερς πως δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις με διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη έγιναν αισθητές στην Κοχίμιες, στις ακτές της περιοχής όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να πεταχτούν οι κάτοικοι από τα κρεβάτια τους και να βγουν στους δρόμους.

Ο σεισμός του Σαββάτου, μεγέθους 7,8 βαθμών, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 480 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 4.600, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 107. Εκατοντάδες σπίτια και δρόμοι καταστράφηκαν.

Σχετικές ειδήσεις