ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία: Ο Πιστόριους έντυσε το γυμνό κορμί της Ρίβα αφού την σκότωσε (photos)

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία: Ο Πιστόριους έντυσε το γυμνό κορμί της Ρίβα αφού την σκότωσε (photos)

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που φέρνουν στο «φως» δύο ιατροδικαστές για την υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβας Στέενκαμπ από τον έξι φορές χρυσό παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.

Ένα νέο βιβλίο δύο ιατροδικαστών αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο 29χρονος Όσκαρ Πιστόριους, όπως υποστηρίζουν στο βιβλίο τους οι συγγραφείς, «έντυσε» το γυμνό άψυχο κορμί της κοπέλας του Ρίβα Στέενκαμπ, αφού την πυροβόλησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πριν από τρία χρόνια.

Οι δύο αναλυτές Calvin και Thomas Mollett έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες που αποδεικνύουν, όπως τονίζουν, πως ο Πιστόριους δολοφόνησε τη Ρίβα.

Σύμφωνα με την γνώμη δύο ιατροδικαστών το μαύρο μπλουζάκι που φορούσε η Στέενκαμπ όταν την βρήκε η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος, δεν έχει πάνω του οπές που να ταιριάζουν με τα τραύματα από τις σφαίρες, ενώ πάνω του εντοπίστηκε ελάχιστο αίμα.

REEVA9

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημάδι στην μπλούζα που να συνδέεται με τα τραύματά της. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τη σφαίρα που τη χτύπησε στο στήθος. Η μπλούζα επίσης θα ήταν γεμάτη αίμα αν τη φορούσε κατά τη στιγμή των πυροβολισμών», ισχυρίζονται στο βιβλίο τους.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, σύμφωνα με τους συγγραφείς, ότι η Ρίβα ήταν στην πραγματικότητα γυμνή τη στιγμή που την πυροβόλησε ο Πιστόριους και ότι ο δράστης την έντυσε προτού καλέσει την αστυνομία.

Την χτύπησε με το ρόπαλο πριν την πυροβολήσει

Οι αναλυτές επισημαίνουν στο βιβλίο τους και δύο τραυματισμούς που έφερε το μοντέλο στο κορμί της, οι οποίοι ταιριάζουν με την άκρη από το ρόπαλο κρίκετ, που βρέθηκε κοντά στο άψυχο σώμα της.

REEVA3


«Ο Όσκαρ την κυνήγησε με ένα ρόπαλο κρίκετ, εξοργισμένος που κλειδώθηκε στο μπάνιο. Για να τη φοβίσει χτύπησε την πόρτα 2-3 φορές με το ρόπαλο ενώ χτύπησε και τη χαλύβδινη πλάκα στον τοίχο της μπανιέρας», σημειώνει ο Thomas Mollet.

Μυστήριο με τις μονωτικές ταινίες και τις μαύρες σακούλες δίπλα από το πτώμα της Ρίβα

Το στοιχείο που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στους δύο ιατροδικαστές είναι μια εικόνα που δείχνει μαύρες σακούλες σκουπιδιών και μια μονωτική ταινία δίπλα στο άψυχο σώμα του μοντέλου.

Η κόρη του διαχειριστή της περιουσίας του Πιστόριους, που έφτασε πρώτη στον τόπο του εγκλήματος, είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι οι σακούλες χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να σταματήσουν τη ροή του αίματος του άτυχου μοντέλου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται, αφού βρέθηκε ελάχιστο αίμα στο πάτωμα.

Σχετικές ειδήσεις