ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στο θρίλερ: Αυτό είναι το νέο έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020! (pics)

Τέλος στο θρίλερ: Αυτό είναι το νέο έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020! (pics)

Το λογότυπο, το οποίο ονομάζεται «Αρμονικό Καρό Έμβλημα» (Harmonized Chequered Emble), παρουσιάζει παραδοσιακά ιαπωνικά χρώματα και σχέδια με σκοπό να αναδείξει τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα των Αγώνων

Τα νέα επίσημα λογότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 αποκάλυψαν οι διοργανωτές των αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκιο.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το πρώτο λογότυπο -που απορρίφθηκε τον περασμένο χρόνο, μετά τις κατηγορίες για λογοκλοπή που αποδόθηκαν στον σχεδιαστή Kenjiro Sano- και την απόσυρσή του, η αρμόδια επιτροπή επιλογής της Ιαπωνίας παρουσία το νέο έμβλημα των αγώνων, τόσο των Ολυμπιακών όσο και των Παραολυμπιακών.

Το λογότυπο, το οποίο ονομάζεται «Αρμονικό Καρό Έμβλημα» (Harmonized Chequered Emble), παρουσιάζει παραδοσιακά ιαπωνικά χρώματα και σχέδια με σκοπό να αναδείξει τον διαπολιτισμικό χαρακτήρα των Αγώνων.

«Επένδυσα πολύ χρόνο και προσπάθεια σε αυτό το σχέδιο σαν ήταν παιδί μου», είπε από την πλευρά του ο σχεδιαστής τους Asao Tokolo. «Σκεφτόμουν μια χρωματιστή εικόνα στην οποία ο καθένας θα μπορούσε να προσθέσει το δικό του χρώμα», πρόσθεσε.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις