ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Το Big Ben θα σταματήσει να χτυπά!

Λονδίνο: Το Big Ben θα σταματήσει να χτυπά!

Ο πύργος της Ελίζαμπεθ, στον οποίο βρίσκεται το Big Ben «υποφέρει» από σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα εξαιτίας κυρίως της ηλικίας του

Το πιο διάσημο ρολόι του κόσμου θα σταματήσει να χτυπά καθώς έχει εγκριθεί σχέδιο εργασιών στον πύργο που το φιλοξενεί αξίας 29 εκατ. λιρών, όπως αναφέρει το Sky news.

Οι αρχές του κοινοβουλίου αναφέρουν ότι το διάσημο ρολόι θα σταματήσει για «αρκετούς μήνες» για τις εργασίες συντήρησής του. Ο πύργος της Ελίζαμπεθ, στον οποίο βρίσκεται το Big Ben «υποφέρει» από σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα εξαιτίας κυρίως της ηλικίας του.

Ο πύργος των 160 ετών, είχε δεχθεί εκτεταμένες εργασίες συντήρησης πριν από περίπου 30 χρόνια. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αρχές του 2017 και θα στοχεύουν μεταξύ άλλων και στην βελτίωση της ακρίβειας του ρολογιού.

«Ο μηχανισμός του ρολογιού θα πρέπει να διακοπεί για αρκετούς μήνες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές εργασίες συντήρησης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν θα υπάρχουν καμπανάκια», δήλωσε εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σχετικές ειδήσεις