ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Κουμπί έκτακτης ανάγκης» στα κινητά για την αντιμετώπιση των βιασμών

Ινδία: «Κουμπί έκτακτης ανάγκης» στα κινητά για την αντιμετώπιση των βιασμών

Η ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία αυξήθηκε δραματικά μετά το τραγικό συμβάν του ομαδικού βιασμού μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε ένα λεωφορείο στο Δελχί το 2012

Σε μια προσπάθεια των αρχών να κάνουν τη χώρα ασφαλέστερη για τις γυναίκες, η Ινδία, βάζει «κουμπί έκτακτης ανάγκης» στα κινητά το οποίο θα υπάρχει υποχρεωτικά από τις αρχές του επόμενου έτους, ενώ θ' ακολουθήσει και τεχνολογία εντοπισμού θέσης μέσω δορυφόρου μέχρι το 2018.

«Η τεχνολογία έχει ως μοναδικό της στόχο να κάνει καλύτερη την ανθρώπινη ζωή και τι είναι καλύτερο από την ασφάλεια των γυναικών», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Τεχνολογίας και Τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου όταν κάποιος θα πατά το κουμπί έκτακτης ανάγκης αυτόματα θα ειδοποιούνται οι αρχές, παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί η συγκεκριμένη υπηρεσία στην οποία θα καλεί το κινητό.

Να σημειωθεί, ότι η Ινδία δεν διαθέτει μέχρι στιγμής έναν κεντρικό αριθμό, μέσω του οποίου ειδοποιούνται οι αρχές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ και ο διεθνής αριθμός 112 θα ενεργοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Η ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία αυξήθηκε δραματικά μετά το τραγικό συμβάν του ομαδικού βιασμού μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε ένα λεωφορείο στο Δελχί το 2012.

Σχετικές ειδήσεις