ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστρία υψώνει φράχτη στα σύνορα με την Ιταλία – Έξαλλος o Ρέντσι

Η Αυστρία υψώνει φράχτη στα σύνορα με την Ιταλία – Έξαλλος o Ρέντσι

«Η Ιταλία ελπίζει να μην λάβει η Βιέννη μονομερείς αποφάσεις και να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ρώμη στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης»

Για αδιάντροπη κίνηση ενάντια στα ευρωπαϊκά ιδεώδη κατηγόρησε την Αυστρία ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ενόψει του ενδεχόμενου κλεισίματος των αυστριακο-ιταλικών συνόρων με φράχτη στο συνοριακό πέρασμα μεταξύ των δύο χωρών.

Η πρόεδρος δε, της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι προσθέτει: «Δεν πρόκειται για σωστό δρόμο, διότι διχάζει. Πρόκειται για την παράδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαίνει ότι σηκώνει κανείς, λευκή σημαία και εύχομαι οι αυστριακές αρχές να το ξανασκεφθούν». Σύμφωνα με την Μπολντρίνι είναι μια άκρως ανησυχητική κατάσταση και εκείνη της Αυστρίας είναι η πιο λανθασμένη επιλογή».

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, δήλωσε στον αυστριακό τύπο ότι «η Ιταλία ελπίζει να μην λάβει η Βιέννη μονομερείς αποφάσεις και να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ρώμη στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Σχετικές ειδήσεις