ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε ορθόδοξη εκκλησία στη Νέα Υόρκη την Κυριακή του Πάσχα (Pics & Vids)

Τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε ορθόδοξη εκκλησία στη Νέα Υόρκη την Κυριακή του Πάσχα (Pics & Vids)

Τεράστια φωτιά ξέσπασε στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Σάββα στο κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, (τοπική μέρα και ώρα).

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για εγκλωβισμένους πιστούς εντός του ναού, καθώς την ώρα που ξέσπασε η φωτιά παρακολουθούσαν τη λειτουργία περίπου 300 άνθρωποι, όμως ο εκπρόσωπους τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενημέρωσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή θύματα.

«Είμαστε όλοι ζωντανοί, όμως το κτήριο καταστράφηκε ολοσχερώς», δήλωσε στο Russia Today ο ιερέας της ενορίας, Φρ. Ντγιόκαν.

Περισσότεροι από 170 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης κατέφθασαν στο σημείο για να σβήσουν την πυρκαγιά, σύμφωνα με το Russia Today.

Ο Σερβικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σάββα, παλαιότερα γνωστός ως Ναός της Αγίας Τριάδος, αγοράστηκε από την Επισκοπή της Νέας Υόρκης το 1943 και εγκαινιάστηκε το 1944.

Ο γοτθικού τύπου ναός σχεδιάστηκε το 1850 από τον γνωστό αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Απτζον και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1855.

Σχετικές ειδήσεις