ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: 54χρονη σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από οβίδα ισραηλινού άρματος (Vid)

Παλαιστίνη: 54χρονη σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από οβίδα ισραηλινού άρματος (Vid)

Μια Παλαιστίνια σκοτώθηκε σήμερα (5/5) όταν τα πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης έπληξαν το σπίτι της, κοντά στη Χαν Γιούνες, στον νότο της Λωρίδας της Γάζας, όπως γνωστοποίησε το νοσοκομείο της πόλης.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο μετά τη νέα έξαρση της βίας στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχει η οργάνωση Χαμάς.

Το νοσοκομείο Νάσερ ανέφερε πως το θύμα ονομαζόταν Ζάινα αλ Άμουρ και ήταν 54 ετών. Τα ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ σε ανταπόδοση για μια επίθεση με όλμους που έκαναν Παλαιστίνιοι μαχητές στη Γάζα, στοχοθετώντας άνδρες των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Χθες Πέμπτη η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε νέα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανταποδίδοντας, όπως ανακοίνωσε, επιθέσεις της Χαμάς.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν λόγο για 10 επιθέσεις με τη χρήση όλμων εναντίον μελών τους την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ –το ένοπλο σκέλος της Χαμάς– κατήγγειλαν από την πλευρά τους τις ισραηλινές «επιδρομές» στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντάς τις ως παραβίασεις της εκεχειρίας του 2014.

Σχετικές ειδήσεις