ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει του φεστιβάλ των Καννών (video)

Γαλλία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει του φεστιβάλ των Καννών (video)

Το 69ο Φεστιβάλ των Καννών ξεκινά την Τετάρτη (11/05) με την ταινία του Γούντι Άλεν «Cafe Society»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ενόψει του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, η αυλαία του οποίου θα ανέβει την Τετάρτη (11/05), καθώς η «Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον σοβαρό κίνδυνο μιας επίθεσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Καθώς το διάστημα μεταξύ 11ης και 22ας Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη 45.000 άνθρωποι, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και στο πλαίσιο αυτό 400 πράκτορες, αλλά και εκατοντάδες αστυνομικοί, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς επίσης και μονάδες των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, επισήμανε ο Καζνέβ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

«Λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ κινηματογράφου, επισκέφθηκα την πόλη για να ελέγξω τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ, είμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή που είναι υψηλότερη από ποτέ», τόνισε ο Καζνέβ.

«Ενάντια σε έναν εχθρό που είναι αποφασισμένος να επιτεθεί οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να είμαστε σε ύψιστη επαγρύπνηση κάθε στιγμή», πρόσθεσε.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα σχέδιά τους να παρατείνουν την κατάσταση συναγερμού προκειμένου να καλυφθεί η διοργάνωση του Euro 2016, που ξεκινά τον επόμενο μήνα και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η επιβολή αυστηρότερων μέτρων στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων.

Σχετικές ειδήσεις