ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Φορτηγό μετέφερε παράνομα δεκάδες μετανάστες από την Ειδομένη

Σκόπια: Φορτηγό μετέφερε παράνομα δεκάδες μετανάστες από την Ειδομένη

Εξήντα εννέα πρόσφυγες και μετανάστες, Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί και Σύροι, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα (9/5) από τις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων, μέσα σε ένα φορτηγό που κατευθυνόταν προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Αφότου έκλεισαν τα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, τον περασμένο Φεβρουάριο, η βαλκανική οδός την οποία χρησιμοποιούσαν το 2015 εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, παραμένει επισήμως κλειστή. Πολλοί άνθρωποι όμως προσπαθούν καθημερινά να προωθηθούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, συχνά κρυμμένοι μέσα σε αυτοκίνητα ή νταλίκες.

Ομάδες μεταναστών έχουν εντοπιστεί τόσο στα Σκόπια, όσο και στη Σερβία, να ακολουθούν εναλλακτικούς δρόμους προς την Ευρώπη, με τη βοήθεια ντόπιων διακινητών.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων, οι 69 μετανάστες ήταν κρυμμένοι σε ένα φορτηγό που κατευθυνόταν από τη Γευγελή προς τη χώρα τους. Οι περισσότεροι από αυτούς θα απελαθούν πίσω στην Ελλάδα, ωστόσο έξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταυλισμό υποδοχής προσφύγων.

Με βάση στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, περισσότεροι από 185.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει δια θαλάσσης από τις αρχές του έτους στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο ή την Ισπανία. Άλλοι 1.357 άνθρωποι πνίγηκαν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο…

Σχετικές ειδήσεις