ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Τραυματισμένοι τζιχαντιστές νοσηλεύονται σε τουρκικό νοσοκομείο (pics)

Αποκάλυψη: Τραυματισμένοι τζιχαντιστές νοσηλεύονται σε τουρκικό νοσοκομείο (pics)

«Εξέτασα μαχητές του Daesh. Είχαν τραύματα από πυροβολισμούς. Κανένας από αυτούς δεν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά»

Τέσσερις τραυματίες τζιχαντιστές νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ερσίν Αρσλάν, που βρίσκεται στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, δήλωσε γιατρός που εργάζεται εκεί σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik. Οι τέσσερις άνδρες είχαν εισαχθεί στις 5 Μαΐου.

Ένας από αυτούς, που ονομάζεται Bagur Ferhad, είναι Αφγανός υπήκοος που γεννήθηκε το 1993, τόνισε ο γιατρός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. «Εξέτασα μαχητές του Daesh. Είχαν τραύματα από πυροβολισμούς. Κανένας από αυτούς δεν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά», δήλωσε η πηγή, όπως αναφέρει το Sputnik.

Οι νοσηλευόμενοι τζιχαντιστές λέγεται ότι ήταν με μια ομάδα που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στη Συρία. Εκεί έδωσαν μάχη με Τούρκους στρατιώτες. Τρεις τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί και έντεκα τραυματίστηκαν.

«Νομίζω ότι οι αρχές του νοσοκομείου δεν θέλουν να ανακαλύψει ο κόσμος ότι αυτοί οι άνθρωποι νοσηλεύτηκαν εδώ. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται εδώ δεν θέλουν να αναλαμβάνουν μαχητές του Daesh. Μερικοί από τους γιατρούς προέρχονται από το Κίλις, μια πόλη που καθημερινά βομβαρδίζεται από συριακές περιοχές υπό τον έλεγχο του Daesh», εξήγησε ο γιατρός.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η Τουρκία προσφέρουν ιατρική βοήθεια στους τρομοκράτες, οι οποίοι αγωνίζονται για την ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Γεγονός το οποίο είχε αποκαλύψει και ο ιρακινός βουλευτής Μοβαφάκ αλ-Ρουμπαϊέ, τον περασμένο Δεκέμβριο: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Daesh που τραυματίζονται στο Ιράκ και τη Συρία, διασχίζουν τα σύνορα και λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες ή κάνουν εγχειρίσεις στα τουρκικά νοσοκομεία».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις